שרה נתניהו, רעיית ראש הממשלה, נחקרה אתמול באזהרה במשך שעות במשרדי היחידה הארצית לחקירות הונאה בפרשת מעונות רה"מ.
על חקירת הפרשה הורה היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין בעקבות דו"ח של מבקר המדינה שפורסם בפברואר השנה. החשד המיוחס לה הוא שימוש לכאורה בכספי מדינה להוצאות פרטיות. המשטרה מייחסת לה חשד לקבלת דבר במירמה.
מי שפיקד על החקירה ביחידה הארצית לחקירות הונאה הוא מ"מ ראש היחידה, נצ"מ ערן קמין, שבעבר היה ראש צוות החקירה המיוחד בפרשת חיים רמון. צוות חקירה מיוחד הופקד על הנושא.
נתניהו הגיעה לחקירה כשהיא מצוידת בתשובות שגובו במסמכים, המוכיחים לטענתה כי מרבית הטענות נגדה הן "עלילה" וכי התשלומים לצרכים הפרטיים, שלגביהם נטען כי שולמו מקופת המדינה, שולמו מחשבונם הפרטי של בני הזוג נתניהו.
במהלך שעות החקירה נשאלה נתניהו, בין השאר, על תשלומים פרטיים שהציגה לנותני שירות במעון בקיסריה כאילו היו קשורים למעון הרשמי בירושלים. אחת הפרשות קשורה לרהיטי הגן, שעל פי הפרסומים נרכשו עבור המעון הרשמי בירושלים, אך נעשה בהם שימוש במעונם הפרטי של בני הזוג נתניהו בקיסריה.
נושא נוסף שלגביו נשאלה נתניהו קשור בהעסקת החשמלאי אבי פחימה, המקורב לזוג נתניהו וחבר מרכז ליכוד, במעון הפרטי בקיסריה, אף שנאסר להעסיקו בשל זיקתו הפוליטית לליכוד. פחימה נחקר בפרשה והמשטרה מייחסת לו חשדות של קבלת דבר במירמה ורישום כוזב.
נתניהו נשאלה גם בנוגע לכספים ששולמו למטפלת של אביה ז"ל, שבערוב ימיו התגורר במעון ראש הממשלה, ובנוגע לפרשת הבקבוקים, שבה נטען כי נתניהו שילשלה לכאורה לכיסה אלפי שקלים מפדיון בקבוקים ריקים.
היא נשאלה גם לגבי יחסיה עם עובדי המעון שחלקם, ובהם אב הבית לשעבר, טענו ליחס מחפיר מצידה.
גם עזרא סיידוף, סמנכ"ל משרד ראש הממשלה, נחקר באזהרה בפרשה עם שתי עובדות לשעבר במעון ראש הממשלה ועם אב הבית במשרד ראש הממשלה, מני נפתלי, לאחר שהפרקליטות הגיעה עימו להבנות שהדברים שימסור לא ישמשו נגדו אם יוחלט לעשות בהם שימוש.