יוזמה בסנאט: הארכת תוקף הסנקציות נגד איראן

בסנאט שוקלים להאריך את תוקף חבילת הסנקציות נגד איראן, שאמור לפוג בשנה הבאה

אובאמה. יספוג מהלומה? \ צילום: אי.פי // אובאמה. יספוג מהלומה?

הסכם הגרעין עם איראן נחתם, וממשל אובאמה צלח את הקרב על דחייתו בקונגרס, אך כעת נראה כי המחוקקים בגבעת הקפיטול מתכננים מהלך נוסף לטרפוד העיסקה.

בסנאט שוקלים להאריך את תוקף חבילת הסנקציות נגד איראן, שאמור לפוג בשנה הבאה. חבילת הסנקציות כוללת סעיפים ששמים למטרה את תוכנית הגרעין האיראנית, את תוכנית הטילים הבליסטיים של טהרן ואת כל מגזר האנרגיה של המדינה.

"אני חושב שסביר מאוד שהקונגרס יפעל בנושא בשנה הבאה", אמר לאתר "The Hill" הסנאטור בן קרדין, הדמוקרטי הבכיר בוועדת החוץ של הסנאט. 

לדבריו, "במפגש החודש שוחחו כמה סנאטורים על האפשרות להביא את הארכת החוק לדיון כבר בינואר או בפברואר. לוח זמנים שכזה עלול להעמיד את הבית הלבן במבוכה; בדיוק בשעה שארה"ב אמורה להסיר סנקציות בהתאם להסכם הגרעין, הקונגרס ידון בהארכת הסנקציות. תומכי ההארכה, רפובליקנים ודמוקרטים כאחד, טוענים כי המהלך דווקא ישרת את הממשל מכיוון שהוא יאפשר את החזרת הסנקציות באופן מיידי במקרה שהאיראנים יפרו את ההסכם". לטענתם, הניסויים האחרונים שביצעה טהרן בטילים בליסטיים לא רק תיסכלו את המחוקקים, אלא הדגישו את החשש כי איראן תנסה לרמות ולא תמלא אחר התחייבויותיה. רבים בקונגרס קוראים בשבועות האחרונים לנשיא לשלוח מסר ברור לטהרן, שלפיו האיראנים יישאו בתוצאות במקרה של הפרת הסיכומים, בכלל זה הותרת חוק הסנקציות על השולחן.

"האופן שבו תגיב לאתגר ישלח מסר למשטר האיראני באשר למילוי סעיפי ההסכם", כתב החודש לאובאמה הסנאטור בוב מננדז, אחד הסנאטורים הדמוקרטים היחידים שהצביעו נגד העיסקה בהצבעה המקורית לפני כמה חודשים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר