טורקיה: "על ישראל לסיים עם מדיניות הכיבוש"

כך התבטא בכיר טורקי על רקע הדיווחים על פיוס צפוי בין ירושלים לאנקרה • הבכיר: "נמשיך להוות שחקן מרכזי במו"מ בין ישראל לפלשתינים. לא יהיה נרמול יחסים עד הסרת המצור"

ארדואן. טורקיה שוב מתערבת בסוגיה הפלשתינית // צילום: אי.פי  // ארדואן. טורקיה שוב מתערבת בסוגיה הפלשתינית ,
ארדואן. טורקיה שוב מתערבת בסוגיה הפלשתינית // צילום: אי.פי // ארדואן. טורקיה שוב מתערבת בסוגיה הפלשתינית

במקביל לדיווחים בשבועות האחרונים על התחממות ביחסים ופיוס אפשרי בין אנקרה לירושלים, בכיר טורקי נוסף מתבטא היום בהקשר של מדיניות ישראל בסוגייה הפלשתינית. דובר נשיאותי אמר היום כי טורקיה תמשיך להוות שחקן מרכזי במשא ומתן בין ישראל לפלשתינים, ותדבוק בכך שהצדדים יגיעו לפתרון שתי המדינות, כך דווח בסוכנות הידיעות רויטרס. 

עוד נאמר כי טורקיה לא רואה נירמול יחסים עם ישראל במידה וישראל לא תענה לדרישות להסיר את המצור מעל עזה. הבכיר הטורקי לא הסתפק בכך וקרא לישראל להפסיק את הכיבוש של הפלשתינים. על פי הדיווח בסוכנות הידיעות רויטרס, הבכיר צוטט כאומר: "על ישראל להפסיק את מדיניות הכיבוש שלה".   

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

הבכיר הטורקי לא הסתפק בכך וקרא לישראל להפסיק את הכיבוש של הפלשתינים. על פי הדיווח בסוכנות הידיעות רויטרס, הבכיר צוטט כאומר: "על ישראל להפסיק את מדיניות הכיבוש שלה".   

עיתון "הורייט" הטורקי דיווח בשבת כי במסגרת נרמול היחסים עם ישראל, טורקיה לא תתפשר על הסרה מלאה של המצור מעל עזה.  על פי הפרסום, מקורות טורקיים בכירים טוענים כי אנקרה לא תקבל כל הגבלה על גישתה המלאה לעזה, זאת על מנת לסייע לאוכלוסיה הפלשתינית בעיר. 

בשבוע שעבר טען גורם מדיני בכיר בישראל כי עיקר המכשולים בשלב זה נוגעים לדרישות של שני הצדדים בנוגע לסגר על עזה ופעילות חמאס בשטחה של טורקיה. ביום ראשון האחרון הבהיר נתניהו כי ישראל לא תשנה את מדיניות הסגר הימי על הרצועה.

על פי הבכירים הטורקים, חמאס לא מתנגד למו"מ בין ישראל לטורקיה, ואף מצפה לסיוע הטורקי שיגיע אם השיחות יעלו יפה. בשבוע שעבר פורסם כי ישנם מגעים לפיוס בין המדינות, ומים אחדים לאחר מכן נפגש ראש הזרוע המדינית של חמאס חאלד משעל עם נשיא טורקיה ארדואן וראש הממשלה דאבטולו באיסטנבול. על פי הדיווח ב"הורייט", תזמון הפגישות לאו דווקא קשור למו"מ עם ישראל. 

באנקרה מעריכים כי הסכם הפיוס בין המדינות היה יכול להיחתם כבר ב-2013, לאחר התנצלותה של ישראל על תקרית משט המרמרה, וכי ישראל דחתה את המו"מ משום שהאמינה כי מפלגתו של ארדואן בדרך למפלה, עקב מחאת הענק שפרצה באותו קיץ כנגדו. נוסף על כך, טוענים הטורקים, בישראל האמינו כי עלייתו לשלטון של א-סיסי במצרים יקרב בין ישראל למצרים, ולכן היא לא תאלץ לחדש את יחסיה עם טורקיה. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר