יוזמה מרעננת של מירי רגב: כבר שנים שתעשיית הקולנוע הישראלי הפכה לשגרירה הכי טובה שלנו בעולם, עם סרטים שזוכים לשבחים ולפרסים מעבר לים. כעת התעשייה הזאת מקבלת חיזוק מיוחד, בעקבות מהלך של שרת התרבות והספורט להקים בפסטיבל הסרטים הבינלאומי קאן במאי הקרוב ביתן ישראלי בכפר הקולנוע הבינלאומי, הממוקם בלב ליבו של הפסטיבל המוערך.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
במפגש שנערך בין רגב לראש עיריית קאן דויד ליסנארד סוכם כי ישראל תעמיד לראשונה ביתן מרשים שיציג את תעשיית הקולנוע הישראלית בכפר הקולנוע הבינלאומי, לצד ביתנים של מדינות נוספות. ביתן הקולנוע הישראלי הרשמי יהיה פלטפורמה לשיתופי פעולה עתידיים לצורך מיזמים חדשים, כגון קופרודוקציות עם קולנוענים מחו"ל, שת"פים בין בתי ספר לקולנוע, מקום מפגש ליוצרות וליוצרים מתחום הקולנוע, פלטפורמה לחשיפה של לוקיישנים בישראל ועוד. כמו כן, הוא צפוי לעסוק בהפקה ובהפצה של סרטים ישראליים ובעידוד שיתוף פעולה בינלאומי בתחום הקולנוע, ויתקיימו בו במהלך הפסטיבל שורה של אירועים ובראשם פתיחה חגיגית בנוכחות שרת התרבות ומשלחת של יוצרות ויוצרי קולנוע מישראל ומצרפת.
הביתן, שימוקם במקום מרכזי בכפר הבינלאומי, יישא את דגל ישראל לצד ביתנים של מדינות אחרות, המשווקות את תוצרתן הקולנועית, ויציג את תעשיית הסרטים המקומית ופורצת הדרך, לצד שילוב של עולמות תוכן במיטב אמצעי הטכנולוגיה. השרה רגב הקצתה מיליון שקלים להקמתו, ובסוף השבוע אף יצא קול קורא מטעם משרד התרבות למציאת מפיק מקצועי להקמת הביתן. המנהל האמנותי של המיזם הוא האמן והאוצר רפי ברביבאי. כמו כן, נבחנות כעת אפשרויות נוספות לשיתוף פעולה בין הצדדים, כגון שת"פ עם בתי הספר לאמנות ובתחום הקולנוע.
"זו גאווה והתרגשות אדירה לראות את דגל ישראל מתנוסס לראשונה בכפר הקולנוע הבינ"ל בקאן, באירוע הקולנוע החשוב והמרכזי בעולם", אמרה רגב, "העובדה שהביתן הישראלי יוצב לראשונה בשורה אחת עם הביתנים של ענקיות הקולנוע העולמי היא בשורה מרגשת לתעשיית הקולנוע הישראלית ולמדינת ישראל כולה. הקמתו של הביתן הישראלי בקאן היא עדות לפריחתו ולשגשוגו של הקולנוע הישראלי, אשר הפך לשחקן מכריע בפסטיבלים החשובים בעולם. עמדתי על כך שישראל תקבל את המקום והכבוד הראוי לקולנוע הישראלי על כל הצלחותיו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו