"שני עמים עתיקים עם עתיד משותף"

שר המדע אופיר אקוניס ומקבילו הסיני חתמו על הסכם העמקת המחקר המשותף בין המדינות

השר אופיר אקוניס עם השר וואן גאנג // השר אופיר אקוניס עם השר וואן גאנג

הקשרים עם אחת המעצמות הגדולות בעולם מתהדקים. שר המדע אופיר אקוניס חתם הבוקר בבייג׳ינג על הצהרה משותפת עם שר המדע הסיני, להשקעות משותפות של סין וישראל במחקר. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק  

על פי ההצהרה, משרד המדע הישראלי ישקיע יותר ממיליון דולר ומשרד המדע הסיני כחמישה מיליון דולר. מדובר בהגדלת ההשקעה במחקרים המשותפים של המדינות, אשר מתקיימים מאז 1995. המחקרים המשותפים יעסקו בין השאר בחקר המוח, ננו-טכנולוגיה, הדפסות תלת ממדיות, ביו-רפואה, אנרגיה מתחדשת, מדעי המחשב, הזדקנות האוכלוסייה, ערים חכמות ועוד. 

עוד באתר: מכה מתחת לחופה - "החברה הכי טובה גנבה את הכסף"

השר אקוניס הודה לשר המדע הסיני על קבלת הפנים החמה ואמר בפגישה: ״אנחנו שני עמים עתיקים עם עתיד משותף. הגעתי לכאן כדי להעמיק את שיתוף הפעולה בין שתי המדינות במדע ובטכנולוגיה כדי לקדם חדשנות ומחקרים פורצי דרך״. 

אקוניס הזמין את מקבילו השר וואן גאנג לביקור בישראל. השר הסיני אמר במהלך הפגישה כי ״העם הסיני מעריך מאוד את שיתוף הפעולה עם מדינת ישראל, את היזמות הישראלית בתחומי המדע וההיי-טק, ומצפה להעמקת שיתוף הפעולה בין שתי המדינות״.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר