שר הרווחה חיים כץ // צילום: דודי ועקנין // שר הרווחה חיים כץ

קיצבת זיקנה? אמרו קיצבת אזרח ותיק

שם הקיצבה ישונה אחרי תלונות של אזרחים רבים • "יציאה לפנסיה לא הופכת אותי לזקנה"

שר הרווחה והשירותים החברתיים חיים כץ הורה לביטוח הלאומי לשנות את שם הגימלה הניתנת לתושבי ישראל המגיעים לגיל המזכה, מקיצבת זיקנה לקיצבת אזרחים ותיקים. מועצת הביטוח הלאומי תאשר את ההחלטה בשבוע הקרוב.

בסיוריו ברחבי הארץ פגש השר כץ באזרחים ובאזרחיות ותיקים, שהביעו בפניו את חוסר שביעות רצונם משם הקיצבה הנוכחי. ללשכתו הגיעו גם מכתבים מאזרחים ותיקים שהגיעו לגיל הפנסיה, וההגדרה הזו מעליבה אותם. כך, לדוגמה, אחת הנשים כתבה במכתבה כי "יציאתי לפנסיה לא הופכת אותי לזקנה. זה לא מתאים לתקופה, לא מתאים לאופי האנשים שיוצאים לפנסיה", כתבה.

מרבית האזרחים הוותיקים המגיעים לגיל הפרישה או הזכאות לגמלה פעילים, והגדרתם כקשישים פוגעת בהם וגורמת לתחושה רעה. "רווחתו של אדם היא גם הרגשתו הטובה. זה תיקון שהיה צריך לעשות מזמן", אמר השר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו