כמעט לכולנו זה קורה: אנו יוצאים מחניה בכחול-לבן ושוכחים לכבות את אפליקציית החנייה. רק אחרי שעתיים, כשמביטים בטלפון, אנו רואים שמבחינת האפליקציה אנחנו עדיין חונים, וכמובן ממשיכים לשלם.
עבור כל אלה השיקה סלופארק, המספקת שירותי תשלום לחניה סלולרית, שירות חדש, המסיים אוטומטית את החניה ברגע שאנו מפעילים את הרכב. השירות מתבסס על מערכת השמע וקישור בלוטות' ברכב, וכך נמנע תשלום מיותר. הטכנולוגיה החדשה מתבססת על מדדים במכשיר הסלולרי של המנוי לרבות שירותי המיקום וניטור של המכשיר, שהוא מאתר את תחילת הנסיעה של הרכב ומפסיק את החניה. עם כיבוי החניה מקבל המנוי מסרון המודיע לו על הכיבוי האוטומטי .
מסקרים שערכה סלופארק נמצא כי למעלה מ-40% מהמשתמשים בשירותי תשלום הסלולארי, שוכחים לכבות את החניה בזמן. כך קורה שהצרכן הממוצע משלם עשרות אחוזים מהחשבונית החודשית בגין חניה שלא צרך, סכומים שמצטברים לכדי מאות ואף אלפי שקלים בשנה לנהג.
שוק החניה בישראל מגלגל מידי שנה כ- 300 מיליון שקלים. מתוך כך, עשרות מיליוני שקלים בשנה משולמים בגין חניות סרק שלא בוצעו, שכן הנהג עזב את מקום החניה אך שכח לכבות את המונה וממשיך לשלם לרשות ללא צורך. בשלב זה, השירות ניתן בחינם בכדי להמחיש ללקוח הממוצע את החיסכון הישיר והכדאיות הכלכלית במנגנון החדשני. בשלב שני, תציע החברה גם שרות הפעלה אוטומטי לחניה ובכך תהפוך את כל התהליך לעצמאי, ללא מגע יד אדם. החברה הגישה בקשה לרישום פטנט על הפעולה האוטומטית.
לדברי מנכ"ל סלופארק, גיא סלוק, "פיתוח השירות החדש מציע פתרון טכנולוגי יחיד מסוגו שחוסך כסף לצרכן, וכל זאת בביטחון שמדובר במנגנון אוטומטי. המטרה של סלופארק היא להוזיל את החשבון החודשי של הנהגים, ליצור אמון ושקט נפשי עבור לקוחותיה. זו אבן דרך נוספת בהמשך ישיר לביטול עמלות החניה המיותרות וכפעולה נוספת לצמצום תשלום כספים מיותרים. נמשיך בפיתוחים טכנולוגים חדשניים בשוק החניה ונמצב את סלופארק כחברה החדשנית והמשתלמת ביותר".
בראשית חודש יוני השיקה החברה את האפליקציה החדשה שלה שכוללת בתוכה מספר חידושים טכנולוגיים פורצי דרך כגון: דיוק זמני התראות בעזיבת מקום החניה, התאמה אוטומטית של החניה לבעל תו תושב, הצגת היסטוריית החניה לבקרה ויצירת פרופיל אישי עם תמונה לכל רכב - פיתוח אשר יחסוך בדוחות חניה לאלו אשר מחזיקים במספר רכבים. בנוסף, לראשונה בישראל, לצד מפת החניונים הזמינים באזור זמינה גם אפשרות הניווט אליהם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו