חג החנוכה בפתח, ובכל פינה אנו נחשפים לסופגניות, לביבות ומזונות מטוגנים נוספים ואין ספק שאינם תורמים לבריאותנו. אך אם בכל זאת חשקה נפשכם ואינכם מסוגלים לוותר על הטיגון, העדיפו לצרוך מזונות מטוגנים ביתיים ולא קנויים, כך תוכלו להשפיע ולהפוך את הטיגון לבריא יותר. הנה כמה טיפים שיהפכו את הטיגון שלכם לבריא הרבה יותר.
10 טיפים לשדרוג הטיגון:
• טמפרטורה מתאימה:
מידת החום של השמן חשובה ביותר לאפקט הבריאותי. שמן אשר מגיע לדרגת חום גבוה מידי מתחמצן מהר יותר, המזון יישרף אך לא יהיה מוכן מבפנים ואילו שמן בטמפרטורה נמוכה מידי, יוביל למשך טיגון ארוך יותר וספיגה מוגברת של שמן במזון.
איך יודעים שהגענו למידת החום הרצויה?
טבלו כף עץ בשמן, במידה והשמן חם דיו יופיע בעבוע סביב הכף. לעומת זאת, אם מופיע קצף או עשן, סימן השמן מתקרב לנקודת הבעירה שלו ויש לקרר את השמן על ידי החלשת עוצמת את האש או לכיבוי הגז.
• כמות קטנה:
טיגון של כמות קטנה בכל פעם. ישמור על טמפרטורת השמן, יאפשר טיגון מהיר ובריא יותר.
• מזון בטמפרטורת החדר:
מזון קר או קפוא יוביל להורדת טמפרטורת השמן ושוב לזמן טיגון ארוך יותר ולספיגה מוגברת של שמן במזון.
• הכינו מראש:
הכינו מראש את המאכלים כמו סופגניות שתרצו לטגן. הכנה מראש מאפשרת תשומת לב למצב השמן, עוצמתו והימנעות מחימום עודף ומיותר.
• חתיכות גדולות:
תמיד למדו אתכם שמזון קטן עדיף יותר בשמירה על הדיאטה והמשקל. כאן המצב הפוך, טיגון מזון בחתיכות גדולות מאפשר הפחתה של כמות השמן הנספג במזון.
דיאטה, אופנה, מתכונים ועוד המון דברים מעניינים - עכשיו במדור הלייף סטייל!
• נייר סופג:
הכינו מראש את הנייר הסופג וישר אחרי הטיגון הניחו את המזון בנייר, כאשר השמן חם נוכל לספוג יותר שמן. לעומת זאת, במידה והמזון התקרר נוכל לספוג ממנו פחות. חשוב כמובן להקפיד להחליף את נייר הסופג בכל פעם.
• טיגון בשמן עמוק:
מפתיע, אבל טיגון בשמן עמוק עדיף, מאחר והדבר מאפשר למזון לקבל "מכת חום", נוצרת שכבה חיצונית שפחות חדירה לשמן, זמן הטיגון מתקצר וישנה פחות ספיגה של שמן.
• לא מטגנים בשמן חוזר:
יש להשתמש בשמן טרי ולא שמן משומש שכבר ניזוק והתחמצן. שמן מחומצן מעלה את רמת המחמצנים בגוף ועלול לגרום לפגיעה בתאי הגוף.
• בדקו את צבע השמן:
צבע השמן מהווה סימן היכר לחמצונו, אם צבע השמן כהה לעומת צבעו לפני הטיגון - סימן שהוא התחמצן ואינו מומלץ לשימוש. לכן גם תוך כדי הטיגון, במידה ורואים שיש שינוי מהותי בצבע, מומלץ להחליף את השמן.
• הכניסו גזר לטיגון:
"תרופת סבתא" ידועה - גזר בסיר השמן. גזר עשיר בבטא קרוטן וקרטנואידים שיכולים לתרום להפחתת החמצון של השמן. מומלץ החליפו את הגזר מידי פעם במהלך הטיגון.
המון מתכונים ופינוקים - עכשיו במדור האוכל שלנו!
הכותבת מיטל שחימוב דובשני היא דיאטנית קלינית ובעלים של " bYou דיאטה בהתאמה אישית", ומנטורית לשיפור הרגלי תזונה ואורח חיים.לאתר www.byou.clinicטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו