"ראיתי שיש לי המון דם, חיפשתי מישהו שיעזור לי"

איסורי טפליה, עובדת זרה מנפאל שנדקרה הבוקר ברחוב שמגר בירושלים, שיחזרה את רגעי האימה • החשוד: פלשתיני בן 17.5 שנתפס באתר בנייה סמוך • מוקדם יותר: שוטר מג"ב נפצע בינוני מדקירה סמוך לשער שכם

הפצועה איסורי טפליה, בביה"ח שערי צדק // צילום: נעם ריבקין פנטון //

איסורי טפליה, עובדת זרה מנפאל, שתחגוג מחר (שני) את יום הולדתה ה-31, נפצעה הבוקר באורח קל בפיגוע הדקירה ברחוב שמגר בירושלים. טפליה, המאושפזת בבית החולים שערי צדק בבירה, שחזרה את רגעי הפיגוע, שאירע ביום החופשי שלה מעבודתה.

"בבוקר בשעה עשר ומשהו הלכתי בצד למקור ברוך. לא היו הרבה אנשים. הייתי ברחוב עם האוזניות ושמעתי מוסיקה. מישהו צעיר עבר ממול ואחר כך הגיע מאחוריי ודקר אותי בגב עם סכין. הוא לא צעק ולא אמר לי כלום. הוא ברח וראיתי מלא דם על היד שלי. לא מצאתי מישהו שיעזור לי. עברתי לצד השני של הכביש ומצאתי נהג אוטובוס, שעזר לי. הוא שם מגבת על הפצע שלי וקרא לאמבולנס ולמשטרה". טפליה הדגישה כי הבינה שמדובר בפיגוע: "פחדתי והייתי בטוחה שזה פיגוע כי אני שומעת על זה כל הזמן בחדשות. היו לי כאבים חזקים", סיפרה.

המחבל נמלט, ככל הנראה לאתר בנייה סמוך, ונתפס כעבור זמן קצר. השוטרים סגרו את אתר הבנייה והחלו לסרוק את המקום אחר החשוד, עד שעצרו פלשתיני כבן 17.5 תושב השטחים שעונה לתיאור שנמסר להם. מחקירה ראשונית עולה כי החשוד קשר עצמו לדקירה. בנוסף, עיכבו השוטרים שני פלשתינים אחרים לחקירה. 

סגן מפקד מחוז ירושלים, תת ניצב אבשלום פלד, אמר כי ״מדובר במציאות ביטחונית מורכבת, עם זאת הפריסה המבצעית הרחבה של השוטרים בירושלים מאפשרת תגובה מהירה וסיום האירועים במהירות. השוטרים ולוחמי מג״ב מהווים מגן אנושי לאזרחים ופועלים מדי יום בחירוף נפש למען ביטחונם״.

הפצועה איסורי טפליה, בביה"ח שערי צדק // צילום: נעם ריבקין פנטון

זאב סופר, מנהל אגף תחבורה של איחוד הצלה, סיפר: "מדובר באשה שנדקרה סמוך לאוטובוס ברחוב שמגר בירושלים ועלתה על אוטובוס שם הענקנו לה טיפול רפואי ראשוני כשהיא בהכרה מלאה. כוחות גדולים של משטרה פועלים בזירה לאיתור הדוקר. לא אותרו נפגעים נוספים בזירה".

סריקות אחר המחבל בפיגוע בירושלים // צילום: נעם ריבקין פנטון

חובש רפואת חירום במד"א דוד תורגמן ופאראמדיק מד"א אהרון אדלר, סיפרו: "כשהגענו למקום ראינו במושב הקדמי בתוך האוטובוס אישה כבת 30 בהכרה מלאה עם פצע דקירה בפלג גופה העליון, העברנו אותה מהאוטובוס לאמבולנס ותוך כדי פינוי הענקנו לה טיפול רפואי שכלל עצירת דימומים, חבישה ומתן נוזלים ופינינו אותה לבי"ח שערי צדק כשמצבה מוגדר בינוני ויציב".

מוקדם יותר היום, פלשתיני כבן 38, ככל הנראה תושב השטחים, בא מכיוון שער שכם שבירושלים אל כיוון רחוב הגיא. הוא הבחין בשני שוטרי מג"ב שסיירו במקום וכחלפו על פניו שלף סכין ודקר את אחד השוטרים. הלוחמים ירו בו ונטרלו אותו. בחיפוש על גופו של הדוקר נמצאה סכין נוספת.

ממד"א נמסר כי התקבל דיווח על צעיר שנדקר סמוך לשער שכם. חובשים ופאראמדיקים העניקו טיפול רפואי ופינו את הצעיר, כבן 20, לבית החולים הדסה עין כרם שהוא במצב קל עד בינוני. יגאל מזרחי, חובש במד"א סיפר כי כשהגיע למקום הבחין ב"צעיר כבן 20 יושב בהכרה מלאה. הוא סבל מפצע דקירה בפלג גופו העליון". לדבריו, הוא פונה לבית החולים כשהוא במצב יציב. 

 

הסכינים שנמצאו // צילום: חטיבת דובר המשטרה

 

יחיאל שטרן, מתנדב באיחוד הצלה סיפר כי הפצוע הועבר לבית החולים כשהוא בהכרה מלאה. לדבריו, עוברי אורח העידו כי בוצע ירי אל הדוקר והוא נהרג.

 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

 

ביום שישי נפצעו שבעה חיילים בשני אירועים שונים. חמישה קצינים וחיילים נפגעו בדריסה בצומת בית אומר באזור חברון. כוחות מד"א והצלה דיווחו כי הפיגוע אירע בתוך הכפר. על פי הדיווחים המחבל חוסל. מדובר צה"ל נמסר כי הכוח היה במקום במשימה לשמירת צירים. ממד"א נמסר כי מתוך חמשת החיילים, אחד נפגע באורח בינוני והאחרים באורח קל. אנשי מד"א, מתנדבי הצלה יו"ש וחובשים צבאיים טיפלו בפצועים, ופינו אותם לקבלת טיפול בבתי החולים הדסה עין כרם ושערי צדק. 

 

מוקדם יותר בבוקר יום שישי נפצעו שני חיילים קל עד בינוני באירוע דריסה בצומת מעלה אדומים. הם טופלו על ידי על ידי כוחות מד"א.

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר