נסגר התיק הפלילי נגד בנצי ליברמן

יועמד לדין משמעתי • במקביל, החליטה הפרקליטות לגנוז את תיק החקירה נגד עו"ד לנגנטל, וזאת מחוסר ראיות מספיקות

ליברמן \ צילום: דודי ועקנין // ליברמן

נסגר התיק הפלילי נגד ראש רשות מקרקעי ישראל, בנצי ליברמן, והוחלט להסתפק בהעמדתו לדין משמעתי. כך נמסר אמש מהמחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה ואגף המשמעת בנציבות שירות המדינה, אשר הגישו לבית הדין המשמעתי של עובדי המדינה תובענה משמעתית נגד ליברמן.

בכתב התובענה שהוגש באמצעות עו"ד תמר רוסמן מהמחלקה הכלכלית בפרקליטות, ועו"ד יעל אמזלג־יניב מהנציבות, נטען כי הח"כ לשעבר ואיש העסקים בהווה, עו"ד נחום לנגנטל, פנה לליברמן, שהיה בעבר שותפו בעסקי נדל"ן, כדי לקדם את ענייניו וענייני מקורביו האישיים והעסקיים. וליברמן, שהיה במצב של ניגוד עניינים, נענה לבקשת חברו. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

היועמ"ש יהודה וינשטיין שקל  להעמיד את ליברמן לדין פלילי, אולם לאחר שבחקירת המשטרה התברר שליברמן דיווח בדיעבד על מעורבות זו ליועץ המשפטי של הרשות, הוחלט להסתפק בדין המשמעתי. 

במקביל, החליטה הפרקליטות לגנוז את תיק החקירה נגד עו"ד לנגנטל, וזאת מחוסר ראיות מספיקות. 

בנצי ליברמן מסר בתגובה: "הוכח לעין כל כי לא היה ממש בטענות נגדי. אני מודה לבורא עולם שחפותי הוכחה". גם עוה"ד ד"ר יעקב וינרוט, עמית חדד ואושר רובינגר, שייצגו את בנצי ליברמן, בירכו על ההחלטה. עוה"ד נוית נגב ואיריס ניב סבאג, שייצגו את נחום לנגנטל, מסרו כי "אנחנו שמחות מאוד על החלטת הפרקליטות לסגור את התיק הפלילי כנגד מרשנו". 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר