כך מעודד צה"ל גיוס של בדואים

עקב הירידה החדה בנתונים הפעיל הצבא תוכנית להגברת מספר המתגייסים במגזר • זה עניין של החברה כולה"

ראש אכ"א \ צילום: קוקו //

אגף כוח האדם בצה"ל (אכ"א) הציג תמונה לא מעודדת, שלפיה בשנת 2014 התגייסו לצה"ל 282 בדואים לעומת 317 ב־2013. כדי להילחם בנתונים, בצה"ל הפעילו מתחילת 2015 תוכנית מקיפה שנועדה להגביר את מספר המתגייסים. 

עיקר הירידה במתגייסים מורגש בדרום הארץ; בשנת 2014 התגייסו לצה"ל 84 בדואים בלבד, לעומת 122 בשנת 2013. בכיר באכ"א אמר כי צה"ל נמצא "בתהליך לא מוצלח עם הבדואים, כאשר ההערכה היא שאחת מהסיבות לירידה בגיוס היא מבצע צוק איתן. בכירה נוספת באכ"א ציינה כי "בשנים האחרונות לא השקענו מספיק בבדואים. זה לא רק עניין של צה"ל, אלא של החברה כולה". 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בסך הכל, משרתים כיום בצה"ל 585 בדואים בשירות חובה, כמחצית מהם בתפקידי לחימה. יצוין כי הבדואים אינם חייבים בגיוס, והם מתנדבים לצה"ל. כדי לטפל בבעיה, בצה"ל עמלו על תוכנית להרחבת גיוס בדואים והיעד שהוצב הוא הכפלת מספר המתגייסים. התוכנית החלה בתחילת השנה ועד כה נרשם שיפור: בחציון הראשון של השנה התגייסו 75 בדואים מהדרום. 

בין השאר, התוכנית כוללת פתיחת תוכניות לימודים לבדואים, כגון כיתות שוחרות בצפון לפני הגיוס ותוכניות לימודים והשלמת בגרויות לפני השחרור או אחריו. משרד הביטחון, צה"ל והשירות הלאומי פתחו גם קבוצות של "אחריי" לעידוד גיוסם של הבדואים וכמו כן מונו קצינים ספציפיים, חלקם במילואים, שיעודדו את גיוס הצעירים לצבא. כמו כן, מעביר צה"ל תוכנית למפקדים להיכרות עם המגזר הבדואי ונבחן פרויקט דיור לאנשי קבע וחיילים משוחררים בדרום הארץ. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר