מזג האויר הטרופי שמאפיין את הימים האחרונים, מקפיץ בווק גדול ומעשן חלומות על תאילנד הרחוקה. את מגדליה של העיר האפורה מחליפים עצי דקל קמורי גזע הטובלים צמרתם במי ים כחולים. במקום דוכני הפלאפל, עגלות טיגון מדיפות ניחוח מפתה ולארוחת הערב קערת הפסטה השגרתית משנה גוון, אופי וטעם והנה מנת נודלס ססגונית וטעימה.
(צילומים: לירון אלמוג)
פאד תאי ירקות

מרכיבים ל-4 מנות:
1/2 חבילה (כ-200 גרם) אטריות אורז תאילנדיות
3 כפות שמן תירס או קנולה
3 שיני שום כתושות
4 בצלים ירוקים (החלק הלבן קצוץ דק והירוק למקלונים)
1גזר חתוך למקלונים דקיקים
1 כוס כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
1 כוס נבטים סיניים (נבטי שעועית)
1/2 כוס רוטב פאד תאי קנוי
3 ביצים
חופן נדיב עליי כוסברה
חופן גרם בוטנים קלויים או מטוגנים וקצוצים
1 לימון חתוך לרבעים
אופן ההכנה:
1. מכינים את האטריות: מרתיחים מים בסיר גדול, מכבים את הלהבה, משרים את האיטריות במים ברותחים במשך דקותיים בלבד, נוגסים ובודקים כי התרככו אך עדיין שומרות על מרכז מעט קשה (אל דנטה).
2. מחממים ווק או מחבת עמוקה עם ציפוי טפלון ומוסיפים 2 כפות מהשמן. מוסיפים את השום ואת החלק הלבן והקצוות של הבצל הירוק ומטגנים תוך כדי הקפצה כדקה.
3. מוסיפים את הגזר, הנבטים, החלק הירוק של הבצל הירוק והכרוב וממשיכים להקפיץ דקה נוספת. מוסיפים את האטריות והרוטב ומקפיצים עד שכל החומרים מתערבבים ומצופים ברוטב.
4. יוצרים גומה באיטריות כך שתיחשף תחתית הווק, מוסיפים כף שמן ומטגנים את הביצים כשהן מתחילות להתקרש מקשקשים אותן במהירות ומערבבים עם האיטריות.
5. מקשטים בעליי כוסברה , בוטנים קצוצים וחצי לימון ומגישים.
****
דג מוקפץ בקארי אדום

עוד המון מתכונים ופינוקים - עכשיו במדור האוכל שלנו!
רשימת חומרים ל-6 מנות:
1 ק"ג פילה דג לבן טרי ללא עצמות ורצוי גם ללא עור (דניס, בס, לברק, בורי)
2 כפות שמן תירס / חמניות
3 כפות ג'ינג'ר מגורר
2 בצלים פרוסים דק
6 שיני שום פרוסות
2 פחיות חלב קוקוס
2 כפות ממרח קארי אדום
4 כפות רוטב סויה
2 כפות שטוחות סוכר חום דחוס
3 כוסות שעועית ירוקה חלוטה
1/2 כוס בוטנים מטוגנים קצוצים
חופן עליי כוסברה
6 פרוסות דקות צ'ילי
מלח לפי הטעם
2 כוסות אורז לבן
אופן ההכנה:
1. במחבת גדול ורחב שוליים מחממים את השמן ומקפיצים את הגינג'ר, הבצל והשום.
2. בינתיים חותכים את הדג לקוביות גדולות ומכינים אורז לבן לפי הוראות היצרן.
3. מוסיפים לסיר את חלב הקוקוס,הקארי האדום, הסויה והסוכר ומביאים לרתיחה.
4. מוסיפים את השעועית ואת הדג ומבשלים יחדיו על להבה נמוכה במשך כ-10 דקות.
5. מתקנים תיבול לפי הצורך, מקשטים עם הכוסברה והבוטנים ואם רוצים גם צ'ילי.
6. מגישים על מצע אורז לבן.
***
מרק דגים עם חלב קוקוס ופלפל ירוק חריף

רשימת חומרים ל-4 מנות:
2 כפות שמן זית
1 כרישה חתוכה לפרוסות (החלק הלבן בלבד)
2 יח' גזר קלופות ופרוסות
1 כף פרוסות ג'ינג'ר טרי וקלוף
2 יח' לימונית (למון גראס) חתוך לאורכו
1 כף פרוסות פלפל ירוק חריף
3 שיני שום פרוסות
1פחית חלב בקוקוס
3 כפות רוטב דגים אסייתי
400 גרם פילה דג לבן חתוך לקוביות
חופן נבטים סיניים (נבטי שעועית)
חופן עלי כוסברה
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול מחממים שמן זית. מאדים כרישה, גזר, ג'ינג'ר, למון גראס, פלפלחריף ושום.
2. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים. מוסיפים חלב קוקוס ורוטב דגים ומביאים לרתיחה.
3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-20 דקות. מוסיפים את קוביות הדג ומבשלים במשך 10 דקות נוספות.
4. מוסיפים נבטים וכוסברה, מתקנים תיבול ומגישים.
מה חדש בתחום האוכל האסייאתי? מסעדה, איטריות אורז בג'ירף ועוד - עכשיו במדור האוכל
טפיוקה פירות טרופיים

רשימת חומרים ל-4 מנות:
1/2 כוס טפיוקה
3 כוסות מים רותחים
1 כוס חלב קוקוס
2 כפות סוכר
1 כפית אבקת וניל
1/2 כוס פירות טרופיים (מנגו, אננס, פסיפלורה) חתוכים לקוביות
אופן ההכנה:
1. מבשלים את פניני הטפיוקה במים הרותחים במשך כ-8 דקות, מערבבים מדיי פעם.
2. מסננים את הפנינים במסננת צפופה מאוד, שוטפים היטב במים קרים.
3. בינתיים מבשלים חלב קוקוס, סוכר ווניל עד לסף רתיחה.
4. מוסיפים 1/2 מכמות חלב הקוקוס החם אל הטפיוקה ומצננים יחדיו.
5. לפני ההגשה מוסיפים את חלב הקוקוס הצונן אל הטפיוקה המצוננת, מוזגים לקעריות הגשה ומסדרים קוביות פירות טריים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו