פתאום קם מאמן ומגלה ששני אנשי צוות בכירים שלו כבר לא בקבוצה. זה לא קרה רק לגיא גודס, אלא גם לפבלו לאסו בריאל מדריד. לראשון לקחו את עוזר המאמן אלון שטיין ומאמן הכושר אבי קובלסקי. לשני את שני עוזרי המאמן. אחד מאלה שהונחתו עליו היה ז'אן טבק, שמחליף עכשיו את גודס במכבי ת"א.
טבק עוד הספיק לאמן אתמול את פואנלברדה, שניצחה 68:82 את סאן סבסטיאן. אתמול בערב עוד נשמע זהיר עם התקשורת הספרדית ("יש לי סיכום עם מכבי אבל לא יודע מתי ואם אחתום על החוזה"), אבל על פי הדיווחים הוא נפרד משחקניו בתום המשחק והיום אנחנו כבר יודעים שהוא מאמן מכבי ת"א החדש באופן סופי.
מקצועית מדובר במינוי שנוי במחלוקת. מצד אחד, הרקורד שלו כמאמן ראשי כולל רק עונה ורבע (ועוד עונה בליגת המשנה בספרד). מצד אחר, הוא זוכה להערכה רבה, יש לו ברקורד שש שנות משחק באן.בי.אי (היה האירופאי הראשון שזכה באליפות - עם יוסטון כמחליפו של האקים אולג'ואן), ויש לו חלק בזכייה של ריאל מדריד ביורוליג בעונה שעברה מעמדת עוזר המאמן.
טבק נולד בספליט והחל את דרכו בקבוצה הגדולה של סוף שנות ה־80 ותחילת ה־90, שזכתה בשלושה גביעי אירופה רצופים וייצרה כוכבי על. אגב, מי שמשמש היום סוכנו, זוראן סאביץ', שיתף איתו אז פעולה בקבוצה. את מרבית הקריירה עשה באן.בי.אי, אבל כשחקן מחליף. הוא לא היה כוכב, אבל לשרוד בליגה הטובה בעולם זה לא מעט.
אחרי שנתיים כסקאוט האירופאי של ניו יורק ניקס הוא פנה לאימון, ודרכו לא היתה סוגה בשושנים. העובדה היא שכעבור עשור הוא מאמן קבוצה קטנה מספרד. המאמן שהשפיע עליו יותר מכל הוא חואן פלאצה, שאצלו בילה ארבע שנים כעוזר - שלוש בריאל מדריד ואחת בסביליה. אותו מאמן ערך לו קבלת פנים צוננת מאוד בבכורת היורוליג של טבק עם ויטוריה, כאשר הביס אותו 45:82 עם ז'לגיריס קובנה.
ההגעה לוויטוריה לפני שלוש עונות היתה דומה מאוד לזו הצפויה למכבי. גם אז הוא החל את העונה כמאמן בקבוצה קטנה (סופוט הפולנית), קיבל קריאה מקבוצה גדולה ביורוליג עם סכנה לא לעלות לטופ 16, והשתחרר. עכשיו נראה אם ההמשך יהיה דומה.
מכבי חותמת על מה שעשה טבק בוויטוריה. אחרי התבוסה ההיא בקובנה, הקבוצה השתנתה ב־180 מעלות ויצאה לסידרה של 17 ניצחונות רצופים בכל המסגרות. ביורוליג נעצרה רק בהצלבה, שם הודחה על ידי צסק"א. בליגה, עם זאת, הודח כבר ברבע הגמר למרות יתרון ביתיות על גראן קנאריה. הכישלון הזה עלה לו במשרתו, והוא עזב את המועדון לטובת עונה שבה לא עבד כלל.
"הוא היה ראוי להמשיך עוד עונה", אומר העיתונאי אוסקר סאן מרטין מוויטוריה, "הוא שינה את הקבוצה לגמרי. קודם כל הוא ניקה את האווירה המאוד לא נעימה שהיתה בימי דושקו איבאנוביץ'. הוא עשה עבודה טובה מאוד במועדון קשה ותובעני. זו בהחלט בחירה טובה של מכבי. זאת גם הזדמנות גדולה בשבילו להראות שהוא יכול להיות בצמרת המאמנים באירופה". אגב, שני השינויים שנעשו כשטבק הגיע לוויטוריה היו שחרורו של טיילור רוצ'סטי והבאתו של עומאר קוק במקומו. "חיכיתי שבע שנים להזדמנות הזו", אמר אז, אבל גם ההצלחה היחסית לא נתנה לו את הדחיפה.
המאמן הקרואטי נאמן לסגנון האקס־יוגוסלבי, ששם דגש על משחק ההגנה ועל חופש לכוכבים במשחק ההתקפה. סאן מרטין מספר על מאמן תובעני מאוד על הפרקט, אבל איש נעים שיחה שכדורסל הוא לא כל עולמו. העיתונאי חוסה מרטינס מה"מארקה", שעקב אחריו מקרוב בשנותיו בריאל, מספר כי אחד השחקנים הקרובים אליו היה פיליפה רייס: "יש לו תמיד יחסים טובים עם השחקנים שלו, הוא לא יוותר להם באימונים, לא יוותר להם בהגנה, אבל בהתקפה ייתן להם את היצירתיות. הוא אוהב לשחק מהר מאוד. למרות שהיה רק עוזר מאמן, יש לו חלק גדול בהצלחה של ריאל בעונה שעברה".
מי שנכווה ברותחין נזהר בצוננין. המחלוקת העיקרית בין טבק למכבי היתה אורך החוזה. הוא היה מעוניין בכזה עד סוף העונה הבאה, מכבי רצתה אפשרות לצאת ממנו בקיץ הקרוב. בסופו של דבר הושגה פשרה של פיצוי כספי במקרה שהקבוצה לא תמשיך איתו לעוד עונה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו