אירוע חמור הלילה במהלך הריסת ביתו של מחבל באזור קלנדיה. לאחר החלטת בג"צ בשבוע שעבר ובהתאם להנחיית הדרג המדיני, הגיעו כוחות צ'ה"ל להרוס את ביתו של מוחמד אבו שהין. הריסת הבית בוצעה בעקבות פיגוע הירי שארע בחודש יוני, בו רצח המחבל שהין את דני גונן ז"ל ופצע אזרח נוסף, במעיין עין בובין הסמוך ליישוב דולב.
כוחות ההנדסה והכוחות הנוספים שנכנסו לקלנדיה נתקלו באלימות קשה מצד פלשתינים. במהלך ההריסה פתחו מחבלים חמושים באש לעבר הכוחות אשר הגיבו בירי.
כתוצאה מירי הכוחות שלושה מחבלים נהרגו בהתקלויות. מדובר צה"ל נמסר כי אין נפגעים לכוחותינו. הפלשתינים דיווחו על כ-20 פצועים במהלך האירועים.
בנוסף, התפתחו במקום הפרות סדר אלימות בהשתתפות מאות פלשתינים שהשליכו מטענים, בקבוקי תבערה ויידו אבנים וסלעים לעבר הכוחות, שהגיבו באמצעים לפיזור הפגנות.
ברשתות החברתיות הפלשתיניות קראו שלא להגיב כעת על אירועי הלילה. בין היתר נכתב: ״כוחות הכיבוש עלולים לנצל את העובדה כי עיני העולם כולו נשואות לפיגועים בפאריס והמאבק של צרפת בדאעש כדי לפתוח במבצע צבאי נרחב בגדה המערבית ומזרח ירושלים. זמן הנקמה יגיע והאויב הציוני עוד יצטער על פשעיו והרג בנינו."
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו