טוב שם טוב משמן טוב. בעקבות תחקיר במגזין צרכנות איטלקי: שבע מהיצרניות ומהמשווקות של שמן זית באיטליה נחקרות בחשד כי רימו את לקוחותיהן ושיווקו להם שמן זית באיכות נמוכה, כשמן כתית איכותי.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
לאחר חשיפת המגזין האיטלקי בחודש מאי הרשויות האיטלקיות מצאו כי מתוך 20 מותגים שנבדקו במעבדות של סוכנות המכס האיטלקית, בתשעה התגלה שמן באיכות נמוכה.
שמן כתית מעולה מיוצר על ידי ריסוק זיתים מייד לאחר קטיפתם בתהליך שאינו כולל שימוש בכימיקלים, חום או זיקוק תעשייתי. לעומת זאת, שמן כתית רגיל הוא זול יותר ולרוב חומצי יותר. רוסריו טרפילטי, נשיא עמותת הצרכנים האיטלקית, אמר כי "הנזק שנגרם על ידי תרמית זאת הוא עצום, לצרכנים ולשמה הטוב של המדינה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו