בין אם מדובר ביום ההולדת שלנו או של מישהו אחר, ימי הולדת הם תירוץ נפלא לאכול דברים שלא היינו מעזים להכניס לפינו ביום רגיל "מחמת הדיאטה". בעוגות יום הולדת, הרי אין קלוריות. לא משנה כמה הן מושחתות. והעוגה הזאת היא בהחלט מושחתת.
לרגל יום הולדתו של אחד מבני משפחתי, הכנתי את עוגת השוקולד הקבועה שלנו, רק שהפעם שדרגתי בשקדים טחונים, הכנתי קרם שוקולד מושחת להפליא, שמחלקו הכנתי גם את המילוי, בתוספת עוגיות אוריאו טחונות, ולקישוט השתמשתי בחטיפי שוקולד שונים. מוכנים? בואו נתחיל לעבוד!
*טליה עובדיה, הכותבת ומי שצילמה את תמונות המתכון, היא קונדיטורית חובבת המנהלת את הבלוג EX COCINA *
מתחילים בהכנת העוגה עצמה:

1. מנפים לקערה 2 כוס סוכר, 2 סוכר וניל, 1 כוס שקדים טחונים, 1/2 1 כוסות קמח, 2 שקיות אבקת אפיה ו-3 כפות גדושות קקאו איכותי ומערבבים מעט עם כף.
2. מוסיפים 1 כוס מים רותחים, 1 כוס חלב, 1 כוס שמן ו-3 ביצים שלמות (את המים הרותחים לא מוסיפים ישירות על ביצים, אלא לאחר שמתחילים לעבוד עם המיקסר, תוך כדי הקצפה אטית).
3. במיקסר עם וו בלון מקציפים 5 דקות, עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית (נוצרות מעט בועות בתערובת).
4. מעבירים ל-2 תבניות בקוטר 26 (אפשר גם לתבנית אחת ולחתוך באמצע לאחר האפייה, אבל כיוון שאני חותכת עקום כרונית, אני מעדיפה לאפות בשתי תבניות).
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 45-40 דקות (יודעים שמוכן ע"י מבחן הדקירה).
עוברים להכנת הציפוי:

1. בקערה מקציפים 100 ג' חמאה רכה (חשוב מאוד שתהיה רכה, אחרת לא יתקבל קרם),
ו-1/2 כוס אבקת הסוכר למשך 3 דקות, עד קבלת קרם חלק.
2. מוסיפים 100 ג' שוקולד מומס ו-1/2 כוס נוטלה ומקציפים עד דקה-שתיים (אפשר גם לקפל).
3. בנפרד מקציפים מיכל שמנת מתוקה יחד עם 2 כפות פודינג וניל לקבלת קצף יציב.
מקפלים את השמנת לתערובת השוקולד עד קבלת קרם אחיד וחלק.
הכנת המילוי:

1. מעבירים שליש מהקרם לקערה נפרדת ומערבבים עם 10-8 עוגיות אוריאו טחונות – זה יהיה המילוי שלנו.
2. מכסים בניילון נצמד את שתי הקערות ומעבירים למקרר לשעה-שעתיים.
לאחר שגם העוגה וגם הציפוי/מילוי התקררו הגיע הזמן להרכיב את העוגה:

1. מניחים בעדינות עוגה אחת על צלחת הגשה (אם יש צורך ליישר אותה אז עושים זאת לפני שמניחים על הצלחת, כדי שלא יהיו פירורים). אני אוהבת להניח עם הצד התחתון כלפי מעלה, כי הוא תמיד ישר יותר.
2. מורחים מעל את הקרם אוריאו באופן אחיד, אך משאירים מעט מקום מסביב (כאשר מניחים מעל את העוגה הנוספת, המשקל דוחף את הקרם לצדדים, ואם משאירים מעט מקום מראש הקרם לא נשפך החוצה).
3. מניחים את העוגה הנוספת (שוב, עם הצד התחתון כלפי מעלה) ומצפים בציפוי מכל הצדדים (שופכים את הקרם למעלה, ובעזרת מרית מחליקים אותו ותוך כדי "שופכים" את הקרם לצדדים ומיישרים את הסביב עם סכין).
החלק האחרון הוא כמובן הקישוט:

1. חוצים גליליות בגובה העוגה ומצמידים מסביב לכל העוגה. קושרים עם סרט יפה.
2. מקשטים את החלק העליון בצורת ירח (רק חצי מהעוגה) עם כל מיני ממתקי שוקולד.

את העוגה שומרים במקרר, אבל מומלץ להוציא אותה חצי שעה-שעה לפני ההגשה – היא תמיד טעימה ועסיסית יותר בטמפ' חדר.
עוד המון מתכונים ופינוקים - עכשיו במדור האוכל שלנו!
סיכום תולדות העוגה:
מצרכים:לעוגה:לקרם ולציפוי :לקישוט:
אופן הכנה:
מתחילים מהעוגה – מנפים לקערה את כל החומרים היבשים ומערבבים מעט עם כף.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו