אוכלים את הראש: 10 מאכלים לשיער בריא

בטטות, תרד, גויאבה ועוד - רשימת המזונות שכדאי לאכול בשביל שיער שופע ומבריק

גויאבות, עוף, בטטה. לאכול בשביל השיער // צילום: GETTYIMAGES // גויאבות, עוף, בטטה. לאכול בשביל השיער

אנחנו משקיעים לא מעט זמן מחיינו בבחירת שמפו, במיני מוצרים לטיפוח השיער, בסידור השיער מול המראה מדי בוקר, וזה עוד לפני שספרנו את כמות השעות שאנחנו מבלים אצל מעצב השיער שלנו. המאמץ לשמור על מראה השיער אינו זר לרובנו, ובצדק – שיער יפה ובריא תורם רבות למראה הכללי שלנו. אבל מתברר שגם מה שאנחנו אוכלים משפיע על השיער שלנו. 

מחסור מצטבר של רכיבי תזונה החיוניים לשיער, לעור ולציפורניים, גורם לשיער לאבד מחיוניותו וגורר נשירה מתגברת. כאשר זה קורה, כדאי לשקול נטילת תוסף תזונה ייעודי, בהתייעצות עם רופא כמובן.  

10 מזונות לשיער בריא

1. בשביל הברק: דגים

 דגים כמו סלמון, סרדינים או מקרל עשירים בחומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3. כיוון שהגוף אינו יכול לייצר שומנים בריאים אלה, יש לקבלם ממזונות שעשירים בהם או מתוספי תזונה. הם חשובים לתפקוד מערכות הגוף ויש להם חשיבות גם לצמיחת שיער ומראה מבריק ובריא.

2. לשיער שופע: יוגורט יווני

היוגורט עשיר בחלבון וויטמין B5  הנקרא חומצה פנטותנית. רכיב זה מסייע להזרמת הדם לקרקפת ועוזר בהפחתת דילול השיער ואובדן שלו. החומצה הפנטותנית היא מרכיב שמוזכר בתוויות מוצרי הטיפוח לשיער ולעור.

3. בשביל הלחות: תרד

כמו ירקות עליים ירוקים רבים, התרד עשיר ברכיבים כמו ויטמין A, ברזל, בטא קרוטן, חומצה פולית וויטמין C. אלו פועלים יחדיו לטיפוח קרקפת ורעמה בריאות. הם שומרים על לחות השיער ומפחיתים את שבירתו. גם קייל הוא ירק בריא שתורם לכך.

4. למניעת שבירה: גויאבה

פרי טרופי זה גדוש בוויטמין C, המגן על השיער מפני שבירה. בכוס אחת של גויאבות יש 377 מיליגרם של ויטמין C, פי  ארבעה  ויותר מהכמות היומית המומלצת. בונוס ענק!

5. למניעת נשירה: אכלו מזונות עשירים בברזל 

חוסר בברזל הוא נפוץ מאוד, ועלול להוביל לנשירת שיער. ניתן למצוא ברזל בדגנים מועשרים, תבואות, פסטות, סויה ועדשים. ובבשר בקר, בעיקר כזה שמקורו באברים פנימיים כמו כבד.

דיאטה, אופנה, מתכונים ועוד המון פינוקים - עכשיו במדור הלייף סטייל שלנו! 

6. למניעת יובש: בטטה

בטטות מלאות בנוגד חמצון בשם בטא קרוטן. הגוף הופך את הבטא קרוטן לוויטמין A ומעודד את הבלוטות בקרקפת לייצר נוזל שמנוני שמונע התייבשות של השיער. ניתן למצוא בטא קרוטן בירקות כתומים נוספים כגון  גזר, דלעת, מלון ומנגו.

7. להזרמת הדם: קינמון

התבלין המיוחד שאפשר להשתמש בו בתפזורת על דייסת שיבולת שועל, פת לחם וגם בקפה, מסייע לזרימת הדם. כאשר זרימת הדם טובה יותר מגיעים החומרים המזינים לזקיקי השיער.

8. לעיבוי השיער: עוף

חוסר חלבון בתזונה יכול לפגום בקצב צמיחת השיער. השיערות המבוגרות נושרות, אך תחתן לא צומחות חדשות - וכך יכול להיגרם אובדן שיער. כדאי לצרוך חלבון מבשר, מומלץ לבחור בבשר רזה, עוף או הודו, שמכיל פחות שומן רווי מבשר בקר.

9. לשיפור הצמיחה: ביצים

מענה לצורך הבסיסי בחלבון ובברזל יכול להתקבל באכילת ביצים. הן עשירות בוויטמיני B , ביוטין, שמסייעים  לגדילת השיער וגם לחיזוק ציפורניים שבירות. מחסור בביוטין עלול להוביל לנשירה. חשוב לאכול ביצים מבושלות, אחרת ספיגת הביוטין מתעכבת.

10. לחיזוק שורשי השיער: גרעיני דלעת

בדרך כלל, כמות האבץ שמתקבלת ביום מאכילת בשר ודגים מספקת. אך מחסור של מינרל זה בתזונה עלול להוביל לאובדן שיער – אפילו בריסים. מנגד, יתר אבץ בגוף עלול לעכב ספיגה של מינרלים אחרים כמו נחושת, ברזל ומגנזיום. לכל תפקיד חשוב בצמיחת השיער ובשמירה על איכותו ובריאותו. גרעיני דלעת מהווים מקור טוב לאבץ. הוא נספג במעי וחיוני לריפוי פצעים, למערכת החיסון, לשמירה על חוש הטעם, ומסייע בריכוז, בתפקוד תקין של מערכות המין וכאמור – לחיזוק שורשי השיער. 

* תוספי תזונה:
אם כל אלה לא עזרו, כדאי להתייעץ עם רופא בנוגע לתוספי תזונה. נוסחת רוטס HR היא נוסחה מיוחדת של רכיבי תזונה לשיער שמכילה ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו ו-MSM לשיפור תזונת השיער,לעצירת הנשירה וזירוז הצמיחה.  

הכותבת דתיה יער היא תזונאית, יועצת של "אלטמן" 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר