עיסקת סלקום־גולן טלקום מחכה לממשלה ולרגולציה

התייחסות משרד התקשורת לעיסקה צפויה להתקבל עם שובו של נתניהו מארה"ב • גם מ"מ הממונה על ההגבלים העסקיים יבחן את העיסקה בסך כ־1.17 מיליארד שקלים

עיסקת הרכישה של גולן טלקום על ידי סלקום, שעוררה ביקורת רבה והתנגדות במערכת הפוליטית והכלכלית עם הדיווח עליה ביום חמישי, לא קיבלה התייחסויות נוספות מיוחדות במהלך סוף השבוע.  

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

התייחסות משרד התקשורת לעיסקה צפויה להתקבל עם שובו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, המשמש גם שר התקשורת, מביקורו בארה"ב. בהמשך צפויה שאלת אישור העיסקה - כן או לא - להגיע גם לשולחנו של ממלא מקום הממונה על ההגבלים העסקיים, עו"ד אורי שוורץ. 

סלקום מעוניינת לרכוש את גולן טלקום תמורת כ־1.17 מיליארד שקלים. גולן טלקום נוסדה ב־2012 כחלק ממהפכת הסלולר שיזם שר התקשורת דאז משה כחלון. החברה ריסקה את מחירי הסלולר בארץ והנהיגה את שיטת "הכל כלול" במחיר קבוע חודשי של 99 שקלים בחודש, שעוד ירד מאז.

החשש הכבד הוא שהעיסקה תצמצם את השוק למספר קטן יותר של שחקנים ותוביל לזחילה מתמשכת של המחירים כלפי מעלה, בחזרה לעידן הקודם. 

שר האוצר כחלון הביע התנגדות חריפה לביצוע העיסקה, ואף פנה במכתב לממלא מקום הממונה בבקשה כי לא יאשר אותה. גם שר התקשורת לשעבר גלעד ארדן, המשמש כיום השר לביטחון הפנים, התנגד לעיסקה נחרצות ופנה גם הוא למ"מ הממונה. 

סניף סלקום בת"א  //  צילום: יהושע יוסף

גורמים בירושלים אמרו כי יש הרבה דברים שהרגולציה יכולה לעשות בנושא, שכוללים בין השאר בחינה מעמיקה של עמידת גולן טלקום במחויבויות שלה לרגולציה ולנושאים נוספים. מעבר לכך, המדינה היא זו שהקצתה תדרים חדשים לגולן טלקום, ולא ברור אם זו יכולה למכור אותם בחזרה לסלקום, שכן ההקצאה נועדה להגביר את התחרות בענף הסלולר, ולא לצמצמה.

העיסקה חשפה פרטים ראשוניים על גולן טלקום, שלא היו ידועים עד כה. בין השאר, התברר כי גולן טלקום מכרה במחצית הראשונה של השנה בכ־243 מיליון שקלים - קצב שנתי של כחצי מיליארד שקלים.

עוד התברר כי הרווח הנקי של החברה במחצית הראשונה של 2015 היה מזערי והסתכם בכ־2 מיליון שקלים. הרווח הנקי ב־2014 הסתכם בכ־21 מיליון שקלים. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר