שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

חדש על המדף: אושרה "רפורמת הקורנפלקס"

בקרוב ניהנה מהוזלה במחירי מוצרי מזון רבים • הרפורמה תצא לדרך במסגרת חוק ההסדרים וכוללת סידרת הקלות על ייבוא מוצרי מזון יבש ועל בדיקות מוצרי בשר

עד תחילת 2025, לא הייתה קיימת חובת סימון אלרגנים על מוצרים , עמי שומן
עד תחילת 2025, לא הייתה קיימת חובת סימון אלרגנים על מוצרים, צילום: עמי שומן

בקרוב נזכה להורדה במחירי המזון? בתום כחודשיים של דיונים מרתוניים אישרה אתמול ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת פה אחד את "רפורמת הקורנפלקס", שתחול במסגרת חוק ההסדרים. החוק ייכנס לתוקף חצי שנה מיום פרסומו. הרפורמה כוללת סידרה של הקלות על ייבוא מוצרי מזון יבש ואמורה לפשט את הליכי הייבוא לארץ של מוצרים כגון אורז, קטניות וקורנפלקס.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

"זוהי שעה מרגשת, רווחתם ובריאותם של אזרחי ישראל צפויות להשתפר. הרפורמה עתידה להפחית את יוקר המחיה ולהוריד את מחירי המזון לצרכן", אמר יו"ר הוועדה, ח"כ אלי אלאלוף (כולנו). 

את הרפורמה יזמה הממשלה הקודמת, ומי שריכז את גיבושה היה מנכ"ל משרד רה"מ הקודם הראל לוקר, שעמד בראש ועדה מיוחדת בנושא. מאז כינון הממשלה הנוכחית ביקש שר האוצר משה כחלון לקדם את הרפורמה, ואתמול אמר השר כי פעולות אלה יובילו להפחתה של מאות שקלים בסל המזון השנתי של כל משפחה בישראל. 

בין ההקלות שאושרו נמצא ביטול הדרישה מיבואן להציג מסמכים מקוריים מיצרן המזון, כאשר בכך תיפתח למעשה האפשרות לייבוא מקביל; זירוז הכנסת מוצרי מזון לתחומי ישראל בתוך יום עבודה אחד מרגע שיגיש היבואן הצהרה על עמידה בכל הוראות הדין; וביטול בדיקות של מוצרי בשר במהלך הובלתם ובמקומן הגברת הפיקוח הווטרינרי במפעלים ובנקודות המכירה.  

עם זאת, לא ניתנו הקלות בייבוא מזון "רגיש" כגון מזון לתינוקות, בשר ומוצריו ותוספי תזונה. עוד קבעה הוועדה כי בשר מעובד ובשר קפוא שהופשר יימכרו רק אם יסומנו ככאלה במילים מפורשות. הח"כים החליטו גם לאסור על ייחוס סגולה של חיזוק, ריפוי הגוף, הקלת מחלה או מניעת מחלה למוצר מזון. בנוסף, שופט יהיה רשאי להטיל עד שנתיים מאסר או קנס בגובה של עד 900 אלף שקלים על מבצע עבירות כגון הצעה לציבור של מזון בלתי ראוי למאכל אדם, ייצור מזון משאריות, אי קביעה או סימון של אורך חיי המדף, ייבוא מזון רגיש ללא אישור מיוחד, ועוד. משרד הבריאות יוכל להטיל עיצומים בגובה של בין 8,000 ל־40 אלף ש"ח על מפרי החוק. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר