יצחק בלפר הוא אחד משלושת "יתומי יאנוש קורצ'אק" היחידים שנותרו בחיים, והיחיד שכשיר להתראיין. ממרומי גילו (93), הוא עדיין מכנה את עצמו "ילד" - ילד של קורצ'אק. בראיון מיוחד ל"ישראל השבוע", שיתפרסם ביום שישי הקרוב, הוא מספר על שמונה השנים שלו בבית היתומים, על "ממלכת הילדים" של קורצ'אק ועל מסע הישרדותו במלחמה.
צילום: משה בן שימחון
בימים אלה רואה אור ספר ילדים פרי עטו ומכחולו של בלפר, "האיש שידע לאהוב ילדים". הספר מציג, בגובה העיניים של ילדי בית ספר, את סיפורם של יאנוש קורצ'אק ושל סטפניה וילצ'ינסקה - שניהלו יחד את בית היתומים בוורשה על פי תפיסה חינוכית דמוקרטית, ולבסוף נרצחו עם ילדי בית היתומים בטרבלינקה. הספר מסתיים במילים: "וכעת אני ממהר לספר לכם את הסיפור על האיש המופלא הזה, לפני שלא יישאר מי שזוכר ויכול לספר".
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
השנים לא הקהו את זיכרונותיו של בלפר. "גן העדן של ילדותי", הוא מכנה את בית היתומים. "כשהייתי יוצא מדי פעם לבקר את אמא שלי והאחים, הייתי אומר להם 'אני רוצה לחזור הביתה' ומתכוון לבית של הדוקטור וגברת סטפה". בלפר אף מספר על הגישה החינוכית של קורצ'אק: "המוטו שלו היה שהילד הוא אדם בכל שלבי התפתחותו, ומגיעות לו אותן הזכויות של מבוגר. הוא אמר שילדים הם שליש מהאנושות, ומגיע להם שליש מאוצרות האנושות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו