הכדור של נייקי. חסר בו אוויר // אלן שיבר // הכדור של נייקי. חסר בו אוויר

הכדור הוא עגול, אבל לא מנופח

בקבוצות ליגת העל התלוננו על הכדור המשחק ממנו יוצא האוויר • לפי הסכם של "נייקי" עם המנהלת אין אפשרות להחליפו באמצע העונה • "החברה מודעת לבעיה ותיערך בדיקה למציאת מקור התקלה"

בחודשים האחרונים החלו לצוץ בחלק מקבוצות הכדורגל של ליגת העל בעיות עם הכדור של חברת "נייקי" מדגם אורדם, במועדונים מתלוננים כי האוויר כל הזמן בורח מהכדור, דבר שמקשה על מהלך תקין והתעסקות רבה בדאגה לנפח אותו כל הזמן, גורם באחד המועדונים סיפר ל"ישראל היום": "יש כדורים ששנייה אחרי שממלאים להם את האוויר הוא כבר בורח, היינו רוצים לעבור ולהתאמן עם כדורים אחרים אבל ל'נייקי' יש הסכם עם המנהלת שמקורו עוד בהתאחדות ואנחנו לא יכולים לעבור לכדורים מחברות אחרות".

כאמור בעקבות הבעיה חלק מהקבוצות פנו לחברה שמספקת את הכדורים ואלה הביאו להם חדשים אך מאותו הדגם ועם אותה הבעיה.

גורם במנהלת הסביר: "כל קבוצה שהתלוננה על הביעה הוחלפו להם הכדורים שעושים בעיות, כולל הגדלה של הכדורים מעבר לכמות הרלוונטית, 'נייקי' מודעת לבעיה והפתרון הוא הגדלת מכסות הכדורים במקרים בהם יש בעיות עם הכדורים, אנחנו לא מחליפים דגם באמצע העונה".

לגבי השאלה האם זה יכול להשפיע במהלך משחק ליגה, ענה אותו גורם: "החוקה שונתה ככה שתחלופת כדורים לא תחייב אישור שופט".

מ"נייקי" ישראל נמסר בתגובה: "אנו מודעים לבעיית בריחת האוויר שהתגלתה בחלק מהכדורים (מדגם אורדם), שסופקו לקבוצות, ונמצאים בקשר עם הקבוצות ועם ההתאחדות לכדורגל והמנהלת, איכותם הגבוהה של מוצרינו נמצאת בעדיפות עליונה לכן נערכנו עם מלאי חדש של כדורים ותיערך בדיקה לבדיקת מקור התקלה ותיקונה.

בימים אלו אנו מחליפים את הכדורים בהם התגלתה הבעיה בכדי להבטיח שגרת אימונים ומשחקים ללא הפרעה".

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו