ארגון הבריאות העולמי מבהיר: "אין צורך להפסיק לאכול בשר מעובד"

בארגון קוראים להפחית את הצריכה למניעת סרטן • "יכול להשתלב במתינות בתפריט בריא"

בשר מעובד. פעם בחודש? // צילום: יהושע יוסף // בשר מעובד. פעם בחודש?

סערת הבשר המעובד: למרות הנתונים, בארגון הבריאות העולמי מבהירים כי "אין צורך להפסיק לאכול בשר בעקבות ההצהרה בנושא בשר מעובד, אלא רק להפחית את הצריכה כדי להפחית את הסיכון לחלות בסרטן".

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

הודעת הארגון, שלפיה בשר מעובד הוא מסרטן ודאי ובשר אדום הוא חומר ש"קרוב לוודאי מסרטן", ממשיכה לעורר גלים. לאור פניות רבות שהגיעו לארגון, גילויי דאגה ובקשות להבהרה, הוציא דובר הארגון גרגורי הרטל הודעה שמטרתה אולי להרגיע את המודאגים, אך גם היא אינה מבהירה כמה בשר מעובד מותר לצרוך, אם בכלל.

"הסקירה האחרונה של הסוכנות הבינלאומית לחקר הסרטן IARC אין משמעותה שאנשים יפסיקו לאכול בשר מעובד, אלא היא אינדיקציה לכך שהפחתה בצריכת מוצרים אלו עשויה להפחית סיכון לסרטן המעי הגס".

עוד צוין כי "בארגון הבריאות העולמי יש קבוצת מומחים שבודקת באופן קבוע את הקשר בין תפריט להתפתחות מחלות, ובתחילת 2016 הם ייפגשו כדי לדון בהשלכות ההודעה ובתפקיד של בשר מעובד ואדום במסגרת של תזונה מאוזנת וכוללת".

בשורה של ציוצים בטוויטר מיום חמישי שעבר הבהירו בארגון הבריאות העולמי שהכותרת, שלפיה "בשר מעובד מסרטן כמו סיגריות", אינה נכונה. "הסיכונים הבריאותיים מאכילת בשר מעובד שונים באופן ניכר מאלו הנובעים מעישון ומאזבסט. לסיגריות ולאזבסט אין כלל רמת חשיפה בטוחה. בשר מספק כמה רכיבי תזונה חיוניים, וכאשר צורכים אותו במתינות הוא יכול להשתלב בתפריט בריא".

בעקבות קביעת ארגון הבריאות העולמי והסוכנות לחקר הסרטן, שלפיה צריכת בשר מעובד קשורה לעלייה בסיכון לסרטן המעי הגס, ובמידה פחותה לסרטן לבלב, סרטן ערמונית וסרטן קיבה - המליצו במשרד הבריאות הישראלי להגביל אכילת בשר מעובד, נקניקיות, נקניקים, שניצלים מעובדים, המבורגרים ועוד, בעיקר בקרב ילדים, לתדירות של "לא יותר מפעם בחודש".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר