ה שמיים ברומא כחולים יותר. יש בה משהו, בעיר הזאת, שהופך את הכל ל"יותר". האוכל טוב יותר, האנשים אדיבים יותר, הרחובות יפים יותר. קל ללכת לאיבוד בתוך כל היופי הזה, וגם זה הופך אותה לקצת יותר. אפשר לבלות ימים שלמים בשוטטות ברחובותיה הצרים של העיר העתיקה, ואם כבר הולכים לאיבוד, למה לא לעשות זאת עם החבר הכי טוב שלנו - הסמארטפון - שיספר לנו בדיוק איפה אבדנו.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
"אוקיי גוגל, איך מגיעים למדרגות הספרדיות?" כך פתחתי את המסע ברומא היפה, בטיול חווייתי שאירגנה גוגל עבור עיתונאים, שנועד ללמדנו איך לטייל בעולם המודרני. הרי היום כל השירותים לתייר נמצאים ממש בכף היד. עוד לפני הטיול הודיעה לי אפליקציית הבית של גוגל (Google app) מתי הטיסה, באיזה שער אני עולה וכמה זמן תימשך הטיסה. האפליקציה גם אספה עבורי מידע על רומא, בדקה מה מזג האוויר ושידרה חדשות מקומיות. למעשה, האפליקציה משמשת עוזרת אישית לכל דבר, ותפקידה למשוך את המידע שלכם ממקורות גוגל השונים, לרכז אותו ולהנגישו.
ברומא יש חשמל. במכונית
אחרי כינוס ב־Terrace of Palazzo Caffarelli, נקודת תצפית גבוהה שממנה נשקף נופה המרהיב של רומא, יצאנו לדרך, ישובים בתוך מכוניות חשמליות זעירות לשני אנשים, כשבידינו שורת מטרות שנקלטו ב"מפות גוגל". אם בהתחלה חששתי מהנהיגה (הרי כולנו יודעים איך הנהגים האיטלקים מתנהלים בכביש), עד מהרה הבנתי שברומא עלי לנהוג כרומאית - כשהרגל סוחטת את דוושת הגז (זה לא הרבה ברכב שמגיע עד 50 קמ"ש), עם הרבה חוצפה ותוך כדי התעלמות מוחלטת מרוב חוקי התנועה (כולל אין כניסה אחד שבו המתין שוטר, שהפריח לעברנו חיוך נוצץ והמשיך לקרוא עיתון).
גוגל ניווטה אותנו ביעילות, ולמעט המקרים שבהם לא ממש הקשבנו לה - הגענו אל יעדינו בהצלחה. האפליקציה גם ידעה לחפש לבקשתי מסעדות וגלידריות, כולל דירוגי גולשים.

צילום: Joao Nogueira
המדרגות הספרדיות היו בשיפוץ, מה שלא מנע ממאות התיירים לעשות סלפי על רקע גרם המדרגות המגודר. המשכנו משם בנסיעה פרועה לפיאצה די פופולו, כיכר רחבת ידיים שאפשר לעמוד מעליה ולהתענג מגבוה על מפריחי בועות הסבון, התיירים המאושרים ושלל מופעי רחוב. אם תמשיכו לעלות, תגיעו לפארק וילה בורגזה, הפארק השני בגודלו ברומא, ובו תוכלו לנוח לרגע מהמולת העיר.

צילום: אלינה גרינשפון
היעד הבא היה תערוכת אמנות הרחוב Outdoor Festival, שנערכה בבסיס צבאי נטוש שמיועד להריסה. שם קיבלנו תפאורה מושלמת לתרגל את מיומנויות הצילום בסמארטפון שלנו. נעזרנו באפליקציית "אלבומי גוגל", שהגאונות שלה היא שכל תמונה מסונכרנת עם שאר המכשירים שלכם ונשמרת בענן - כך שלא תאבדו שום זיכרון מתוק.
את בוקר המחרת פתחנו בסחרחרה של צבעים וריחות בשוק של קאמפו די פיורי, שעל אף השם המבטיח לא מציע הרבה פרחים - אבל בהחלט אפשר למצוא בו המון פירות וירקות, פסטות על גווניהן ומטבלים מסוגים שונים. עם השף פאבלו בונוגיאני עברנו בינות לדוכנים ורכשנו ירקות טריים, וגם נכנסנו למאפיות ולמעדניות, אוספים מצרכים להכנת ארוחה לתפארת מאמא איטליה.
אם לא הבנתי על מה אני מסתכלת, נחלץ Google Translate לעזרתי עם פיצ'ר שמתרגם בלייב את הכתוב - מפעילים בתוך האפליקציה את הלוגו של המצלמה, שמים מעל לטקסט - והמילים מופיעות בשפה לבחירתך.

צילום: Joao Nogueira
בדרך כבר התבלבלתי מרוב עתיקות ושאלתי את הטלפון: "איפה אני?". "ברובע היהודי", ענתה לי אפליקציית גוגל, והראתה שהבניין המרשים שלפניי הוא בית הכנסת הגדול של רומא, בעודה פורסת בפניי את כל האינפורמציה על המבנה המרשים. ברובע היהודי חלפנו בדרכנו לאי קטן במרכזו של נהר טיבר, שם בישלנו ארוחה בת ארבע מנות (שממנה אכלתי כל ביס).
לא עוזבת את העיר בלי גלידה
משם צעדתי לפיאצה נאבונה המקסימה, אחת האטרקציות התיירותיות המרכזיות של העיר, שממנה מזדקרות שלוש מזרקות מרהיבות. חיפשתי גלידה, וגוגל כיוון אותי לגלידריה מוצלחת מאוד, אבל מה שהוא לא גילה לי הוא שמאחוריה, כמנהגה של רומא, מסתתר גרם מדרגות יפהפה שרק גרם לי להתאהב ברומא עוד יותר.

צילום: Joao Nogueira
זאת המלצתי: לכו רק ברגל. העיר העתיקה מספיק קטנה כדי שזאת לא תהיה טרחה, וממילא מסובך יותר להתנהל בנסיעה. מומלץ לשהות בקרבת קאמפו די פיורי המרכזית. ברומא יש המון פנינים שאינן מופיעות בהמלצות התיירות, כנסיות יפהפיות, אינסוף כיכרות ומזרקות, ותוכלו ליהנות מהן רק בהליכה איטית ברגל. אם לא רכשתם חבילת גלישה - גוגל מפות יודע איפה אתם גם בלי רשת. היעזרו באפליקציות, הן מארגנות את החוויה ועושות את החיים קלים. ובעיקר: איכלו, המון!
הכותבת היתה אורחת חברת גוגל ברומא• • •
אכן, תמונות יפות
כך תשדרגו את הצילום בנייד
הקישו על המסך לפני הלחיצה: לא תמיד רצוי לאפשר למצלמה לכוון אוטומטית את הפוקוס.
כוונו את העיניים: היעזרו בקווים ובצורות מסביב למושא הצילום על מנת למשוך אליו תשומת לב. לדוגמה, תוכלו לצלם השתקפות בתוך שלולית או מראת רכב.
שחקו עם התאורה: תאורה טובה היא כזו שנותנת צורה לסצנות. חפשו אחר אור עם כיוון וצבע. באופן טבעי, תאורה כזאת עולה בדיוק לפני הזריחה ובשקיעה.
רגעים, לא פוזות: אפשר להתפתות בקלות להתרוצצות בחופשה תוך קריאה: "תגידו צ'יז!", אבל עדיף לוותר על זה: הצילום אותנטי יותר כשאנשים אינם שמים לב שמצלמים אותם.
הישארו אמיתיים: אל תערכו את התמונה עד שתיראה שרופה ולא אותנטית.
הרכיבו את התמונה: הדליקו את הגריד במצלמה על מנת ליישר את הצילום. השתמשו בקווי התכנסות ובקימורים ליצירת תמונה מושלמת.
נקו את העדשה: אחת העצות החשובות ביותר. הטלפון נמצא בכיסנו ובתיק זמן רב, והעדשה מתלכלכת כל הזמן ופוגעת באיכות הצילום.
העצות באדיבות אוליבר אוסטרולוגו, צלם איטלקי זוכה פרסים מטעת עיריית רומאטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו