אחרי העיכוב בהגעתו לארץ במסגרת ההליך המשפטי ולקראת דיון בערעור בעניינו, התייצב הערב הרב יאשיהו פינטו אל מול חסידיו ונשא נאום חוצב להבות. הוא דיבר על ההליך המשפטי, על אפרים ברכה ז"ל וכן על מחלתו ועל המצב הבריאותי של אשתו.
הרב החל את נאומו ב"אכזריות" המופנית נגדו ונגד משפחתו: "שבע שנים אנחנו עוברים ייסורים קשים ביותר, הדבר הכואב לנו ביותר זו המשפחה, האכזריות שעשו עם המשפחה זה מעל לטבע. הדבר שמכאיב לנו ביותר הוא הבריאות של הרבנית. מה שעשו למשפחה שלי זה עוול איום ונורא. הרבנית היא אישה מסכנה". כמו כן, הרב פינטו רמז על ניסיונות ההתאבדות של אשתו ותקף גם את אפרים ברכה ז"ל ואשתו שהקליטה את הרבנית ברכה "הם אמרו למה ניסית לעשות ככה לעצמך ואחרי שבועיים באים להקליט אותה, מי נתן להם אישור להקליט אישה חולה? אישה מסכנה. לרסק אישה חולה. שלחו אישה להקליט ולהרוג אותה ובתקשורת להרוג אותה, עוד ועוד".
הוא תקף את האשמות נגדו על נתינת שוחד לברכה ואמר "אם מישהו ישמע שם (בהקלטות, י"ש) שוחד, תעשו מה שאתם רוצים". פינטו המשיך ורמז על המקרה של ברכה ואמר "אומרים 'הרגו את פלוני בתקשורת', אותנו לא הרגו!? את הרבנית לא הרגו?!".

הרב פינטו בבית הכנסת בנאום מול תלמידיו // צילום: newsenders
בנוסף, חזר פינטו על הטענות האחרונות שהעלה ביחד עם עורכי דינו על כך שחתם על עסקת הטיעון והפרקליטות לא מראה על מה חתם, כמו גם על הטענה שחתם בכדי לגונן על אשתו: "שמישהו יראה לנו נייר שעשינו משהו רע. הודינו על הכל, לא ראינו כלום, הודינו על דברים שלא רואים, אמרו לנו רוצים שהרבנית תחיה או תמות? הייתם מודים או לא?".
פינטו עוד אמר כי ביקש שהפרקליטות תראה את המסמכים ואמר "אני לא רוצה שיתביישו בי, רוצים שכל העולם יקרא, שידעו על מה הודינו", והוסיף "בגלל שאני רב? בגלל שאני ספרדי? לקחת רב ולהתעלל בו?! אני חולה סרטן, הורידו לי חתיכה מהגוף, אני צריך הקרנות, מה זו האכזריות הזו. יבוא או לא יבוא? זה מה שמעניין את כל עם ישראל, אם היינו רוצים להישאר באמריקה היינו שנשארים. אנחנו לא בורחים, לא נעזוב את הקהילה שלנו, את התלמידים שלנו, את החיים שלנו".
פינטו הוסיף כי הם (הוא ובני משפחתו) "אנחנו מתייסרים ייסורים קשים, מספיק, די. אנחנו אומרים לכם, אנחנו לפני אסון עם הרבנית, תזכרו שאמרנו את זה, הם דוחפים לאסון. אתם רוצים להרוג אותי? תהרגו אותי אבל תעשו את זה יפה. בצורה מכובדת לא בצורה כזו, אתם פוגעים בי, אני לא מרגיש טוב". הוא פנה לתלמידיו ואמר "אני מבקש בקשה מעומק הלב, תהיו הפה של הישיבה בכל מקום, תסבירו לכל העולם מה היה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו