כפי שבוודאי ראיתם בימים האחרונים, ארגון הבריאות הבינלאומי WHO וסוכנות הסרטן של איגוד הבריאות העולמי פרסמו הצהרה כי בשר מעובד גורם סיכון לסרטן. אז לפני שניכנס לפאניקה ונשנה לגמרי את התפריט שלנו, בואו נבין איזה בשר כן מותר לנו לאכול וממה באמת כדאי להיזהר.
כלל אצבע בתזונה: טבעי זה הכי הכי! בדוח של ארגון הבריאות התייחסו בעיקר לבשר מעובד כגורם סיכון לסרטן. מדובר בבשר שעובר תהליכי עיבוד שונים כמו עישון והמלחה. לכן הבשר שאינו מומלץ לפי הארגון, הוא בשר כגון - נקניקיות, המבורגרים, נקניקים, קבבים ובשר משומר. בנוסף, רוב הבשרים האלו מכילים גם שומן רווי בכמות גדולה, שהופך אותם לגורמי סיכון גם למחלות לב, ולכן אינם מומלצים לצריכה גדולה גם מסיבה זו.
לעומתו, מוצרים טבעיים כמו דגים, עוף והודו אינם עוברים את אותם תהליכי עיבוד, ואנו אלו האחראים להכנתם, וכך גם על חלק מערכפ התזונתי הנובע מההכנה עצמה.
מוצרים מן החי כמו עוף, הודו ודגים הינם בעלי ערכים תזונתיים חשובים מאחר ומכילים B12, ברזל וחלבון אשר חשובים לבריאות גופנו. יתרה מכך, כמעט בכל דיאטה ישנה המלצה לשלב כ 2-3 מנות דגים בשבוע, בייחוד דגי ים צפוני כמו מקרל, הליבוט וסלמון מאחר ומכילים חומצה שומן אומגה 3, לה יתרונות בריאותיים רבים, בין היתר הפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם.
דרכי צריכה עדיפות:
• צורת הכנת הבשר: ההמלצה להעדיף צורת בישול כמו צלייה בתנור, בישול ואידוי על פני טיגון.
• חלקים מומלצים: ללא העור, ללא חלקים פנימיים כמו כבד ולבבות וללא השומן הגלוי לעין.
• צמצמו בהכנה את כמויות המלח, אבקות מרק ורטבים קנויים. העדיפו שימוש בתבלינים טהורים ועשבי תיבול שונים ולא בתערובות מוכנות העתירות במלח.
• הכנה ביתית: אין בעיה עם הכנה של נקניקים ביתיים מבשר הודו כמו פסטרמה ביתית, קציצות והמבורגרים ביתיים מבשר שאתם טוחנים מחלקים דלי שומן.
יש לנו אחלה מתכון לפסטרמה ביתית!הכותבת מיטל שחימוב דובשני היא דיאטנית קלינית ובעלים של " bYou דיאטה בהתאמה אישית", ומנטורית לשיפור הרגלי תזונה ואורח חיים.לאתר www.byou.clinicטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו