במכבי ת"א חשים חשש ובעיקר לחץ לקראת משחק החוץ בהרצלייה הערב. כל תוצאה רעה ביורוליג מתורגמת ללחץ לקראת משחק הליגה שלאחר מכן מתוך חשש לדינאמיקה שלילית וכדור שלג שיהיה קשה לעצור, בעיקר כאשר מדובר במשחק תחילת העונה ולאחר תצוגת הנפל במוסקבה.
יש לציין כי לצד התבוסה לצסק"א ביום חמישי האחרון, הצהובים סובלים מסגל חסר, כאשר בראיין רנדל החולה, שלא שיחק במוסקבה לא יהיה כשיר הערב וטיילור רוצ׳סטי הפצוע.
מנגד יערוך דגן יבזורי את הבכורה שלו במדים הצהובים העונה. יבזורי לא שיחק עד עתה בגלל פציעה בקרסול ורק אתמול ערך לראשונה אימון מלא. טרבור אמבקווה יערוך את הבכורה שלו בליגה עדיין עם משקפי מגן בעיקבות פציעתו בעין. לקראת המשחק אמר המאמן גיא גודס: ״הרצלייה קבוצה טובה שמשחקת אגרסיבי מאוד, נצטרך לבוא מרוכזים ומוכנים גם פיזית ובעיקר מנטאלית, אחרי התבוסה במוסקבה״.
מי תצהיר כוונות
בנימה נוסטלגית, המשחק הערב בין הפועל ת"א למכבי ראשל"צ בדרייב אין (19:35, ספורט 5) יחזיר אותנו אל תחילת שנות ה־90, אז התחרו שתי הקבוצות על תואר הקבוצה מספר 2 בארץ. המנצחת הערב תשחרר סוג של אמירה לקראת המשך הדרך.
ראשל"צ היתה הקבוצה המרשימה ביותר במחזור הראשון: היא קלעה יותר מכולן (95), דייקה הכי הרבה מ־2 (65%) ומ־3 (50), חטפה (16) והטביעה (10) הכי הרבה. גם שחקן המחזור, דריל מונרו, הגיע ממנה.
"אנחנו רוצים מאוד להמשיך את המומנטום וליצור רצף של ניצחונות", אמר ניצן חנוכי, "אנחנו מגיעים לאולם ביתי מאוד מול קבוצה מצוינת". בצד השני, הפועל אמנם הרשימה פחות בניצחון על נס ציונה, אבל גם לה יש שאיפות גבוהות. עודד קטש יחפש הערב ניצחון 150 בקריירת האימון שלו.

שחקני ראשל"צ בניצחון מול הפועל אילת // אלן שיבר
בהפועל ממתינים להחלטה לגבי הסגל. ג'ון וויליאמסון, שלא פתח את העונה בגלל פציעה, ייעדר גם הערב. המחליף הזמני, ג'ף אלן, הרשים במחזור הפתיחה (18 נק' ו־18 ריב'), ולעומת זאת, ווילי ג'אדג' לא קלע נקודה. בקבוצה מקווים לאולם מלא הערב.