הותר לפרסום כי אלון אנדריי גובברג, בן 51, הוא ההרוג השלישי מפיגועי אתמול. הוא נרצח על ידי המחבלים שעלו לאוטובוס שיצא מנווה אילן לירושלים, ותקפו בירי ובדקירות את הנוסעים. אלון נקבר ב-15:00 בבית הקברות בגבעת שאול בירושלים.
צילום: חטיבת דובר המשטרה
חביב נרצח, אשתו במצב קשה
הם התאספו מחוץ לחדר טיפול נמרץ בקומה השמינית בבית החולים שערי צדק. בני משפחתם של שושנה וחביב חיים, בני זוג שנסעו באוטובוס הדמים בארמון הנציב, עמדו שם המומים וכואבים, מתקשים להאמין.
הם עדיין ניסו לקלוט את גודל האסון שנחת עליהם: חביב נרצח על ידי המחבלים, ואשתו שוכבת כעת פצועה. לפי עדויות, בני הזוג היו הראשונים שנפגעו מהיריות. חביב נפגע בראשו ונהרג. בן 78 היה במותו, והותיר אחריו חמישה ילדים. אשתו נפצעה קשה וכעת היא מורדמת ומונשמת; ככל הנראה, רק אחרי הלווייתו של בעלה, שתתקיים היום בהר המנוחות בירושלים, ינסו הרופאים להעיר אותה. ילדיהם של השניים, כולם בעלי משפחות, מתמודדים בקושי עם הבשורה הקשה.

חביב חיים. בלתי נתפס
בני, אחיינו של חביב, סיפר על היום האחרון בחייו. אתמול בבוקר, אמר, יצא בן ה־78 עם רעייתו לקופת חולים "והתחיל יום רגיל בארמון הנציב, מקום מגוריו. בדרך חזרה נרצח על ידי בני עוולה, ואשתו נפצעה קשה. כרגע היא נמצאת בחדר הטראומה, כולנו תקווה שהיא תצא מהניתוח בשלום ותתחיל שיקום".
האחיין סיפר כי מדובר במשפחה שקטה וחביבה, "שעברה לפני כמה חודשים דירה בארמון הנציב, שיפצה אותה כדי לחיות בשלווה ובשלום. נגדע פתיל חיים של איש ישר, אוהב אדם ושקט, שגידל עם רעייתו את הילדים למופת. כל המשפחה המומה, אין לנו יכולת לעכל את מה שהתרחש. הם נסעו לקופת החולים וזה הסתיים ברצח, מצאו עצמם באוטובוס בלי יכולת להתגונן. זה בלתי נתפס".
בני עצמו למד את הלקח שלו מהרצח המזעזע. "31 שנים אני גר בירושלים ויש לי נשק", אמר אתמול, "ועכשיו אתחיל להסתובב איתו".
יהודה שלזינגרהרב ישעיהו קרישבסקי הובא למנוחות: "אבידה גדולה"
נרצח בדריסה ובדקירות כשהמתין לאוטובוס ברחוב מלכי ישראל • הותיר אחריו בן יחיד
שעות ספורות לאחר שנרצח אתמול בפיגוע ברחוב מלכי ישראל בירושלים, נטמן הרב ישעיהו עקיבא קרישבסקי בן ה־59 בהר המנוחות בגבעת שאול.
קהל רב התאסף בשכונת בית ישראל, שממנה יצא מסע ההלוויה של הרב קרישבסקי, מחסידי פינסק קרלין בירושלים. ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת, שהיה בין המלווים, שוחח עם צעירים חרדים וביקש להרגיע את האווירה בעקבות גל הטרור.
הלווייתו של הרב ישעיהו קרישבסקי // צילום: אורן בן חקון
הרב אלימלך בידרמן ספד למנוח בלב כואב, ובקול שבור סיפר כי הרב קרישבסקי הקפיד לעלות בראש חודש לתורה וכך עשה גם אתמול בבוקר, ראש חודש חשוון: "חצי שעה אחר כך עלית למעלה. שעיה, תעלה למעלה אל כיסא הכבוד ותגיד לקדוש ברוך הוא: די!" יעקב, מלווה נוסף שהגיע ללוויה כדי לחלוק כבוד אחרון לרב קרישבסקי, סיפר בעיניים דומעות כי "זו אבידה גדולה וקשה. המנוח היה ירא שמיים ובעל מידות טובות. הוא התפלל שחרית בשכונת בית ישראל ואחרי התפילה היה בדרך לחברותא שלו. הוא חיכה בתחנת האוטובוס ואז הגיע המחבל, דרס אותו ורצח בדם קר. לאן הגענו שיהודי נרצח בעיר הקודש אחרי תפילה? זה מזעזע".
משתתפים נוספים בהלוויה הוסיפו לספר על בקיאותו הגדולה בתורה של הרב קרישבסקי והזכירו את הספר שחיבר, "פניני ישעיהו".
הרב קרישבסקי הותיר אחריו את בנו היחיד, שניאור.
יורי ילוןטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו