ראש הממשלה תומך בהוצאת התנועה האיסלאמית מחוץ לחוק, והינחה את היועץ המשפטי לממשלה ואת גורמי אכיפת החוק לגבש שורה של צעדים נגדה.
צילום: בני פלבן
"אנו מקיימים דיון ממצה ומעמיק בשאלה אם להוציאם מחוץ לחוק. אין שאלה שננקוט נגדם פעולות חריפות", אמר נתניהו בתגובה לשאלת "ישראל היום" במסיבת עיתונאים שכינס במשרדו בירושלים.
נתניהו הבהיר כי גל הפיגועים ניזון מהסתה הטוענת כי מסגד אל־אקצא שבהר הבית נמצא בסכנה, אך הבהיר כי מדובר בשקרים וכי ישראל לא מבצעת שום שינוי בסטטוס־קוו במקום. נתניהו האשים את התנועה האיסלאמית, את הרשות הפלשתינית וכן "מדינות נוספות באזור" בהובלת הסיסמה השקרית. נתניהו העניק גיבוי מלא למשטרה ואמר כי נוספו 2,000 שוטרים לכוח השיטור בירושלים והבהיר כי אין צורך בהכנסת כוחות צבא לעיר העתיקה או לירושלים.
"אנו בעיצומו של גל טרור. נמגר את הטרור. גם אם זה לוקח זמן, נשיג את המטרה", אמר נתניהו, "אני רואה גילויי גבורה של חיילים של שוטרים ולא פחות חשוב: של אזרחים. אנו גאים להיות חלק מהמדינה שיש בה אזרחים ואזרחיות כאלה. הטרור האכזרי לא החל היום; הוא מלווה את המפעל הציוני מראשיתו. אנו תמיד ידענו להדוף את הפורעים ולהגן על עמנו, וכך נעשה גם הפעם".
נתניהו פנה לכל אם שחוששת לגורל בנה ואמר כי "החשש שלך טבעי, אבל הצוות הביטחוני שלנו עושה הכל כדי להשיב את הביטחון לך, לילדייך ולכל ישראל".
שר הביטחון משה יעלון, שהשתתף אף הוא במסיבת העיתונאים, אמר כי אין צורך בפעולה רחבת היקף של צה"ל וכי ההתארגנויות בשטח לא מצריכות מבצע גדול. "אין פנינו להסלמה", אמר, "אך לא נסבול טרור דוגמת זה של העשור הקודם. ידי החיילים אינן כבולות". השר לביטחון הפנים גלעד ארדן אמר כי "המשטרה פועלת בכל שכונה ובכל עיר, אין חסינות לשום מחבל בשום מקום". הרמטכ"ל רא"ל גדי איזנקוט וממלא מקום המפכ"ל ניצב בנצי סאו, שהשתתפו אף הם במסיבת העיתונאים, אמרו כי הם זוכים לגיבוי מהדרג המדיני. ניצב בנצי סאו אמר: "תסמכו עלינו, אנחנו נחזיר את הביטחון והשקט".
במהלך האירוע נתניהו התייחס להחלטתו לא להגיב בבנייה בעקבות הפיגועים. הוא הבהיר כי המהלך נועד לשמור על הגיבוי הבינלאומי להמשך הפעולות בירושלים ובשטחים. "זאת לא שאלה של אולטימטום, אלא של שכל ישר", אמר נתניהו. יעלון הוסיף בעניין כי כך או אחרת, הבנייה אינה מוקפאת אף לא לרגע.
• • •
רה"מ: "יש טעם בממשלה רחבה; אבל זה תלוי בהחלטת האופוזיציה"
במסיבת העיתונאים שנערכה אמש קרא רה"מ נתניהו ליו"ר האופוזיציה יצחק הרצוג להצטרף לממשלתו. "ההחלטה אם להצטרף לממשלה היא בידי האופוזיציה. אני רוצה ממשלה רחבה ואחדות בעם", הדגיש נתניהו. באשר לשרי ממשלתו שהפגינו נגדו, אמר רה"מ: "היתה כאן נפילה של כמה שרים וסגני שרים שלא מבינים את המשמעות של היותם שרים, שמתלהמים ומקוששים קולות. כך לא מתנהגים אנשים בעמדות הנהגה, שיש להם אחריות קולקטיבית".
לנוכח דברי נתניהו השיב הרצוג כי "אזרחי ישראל, צה"ל וכוחות הביטחון עומדים בגל הטרור, אך דרוש להם ראש ממשלה, לא ראש מערך הסברה. מר ביטחון לשעבר רץ מנאום לנאום, אך מילים לא עוצרות טרור ולא משרות ביטחון".
עוד אמר יו"ר האופוזיציה: "יש להכריז על סגר מוחלט בשטחי יהודה ושומרון, לפעול בכל הכוח נגד שרים וחברי כנסת מכל הסיעות המעודדים עלייה להר הבית ולהתניע מהלכים אזוריים לקירור האזור. אני הזהרתי כבר לפני חודשים מאינתיפאדה שלישית, אבל כרגיל נתניהו עושה מעט מדי ומאוחר מדי. הוא איבד את השליטה על ביטחון אזרחי ישראל ולכן צריך להחזיר את המפתחות".
אלא שדיווח שפורסם אמש באתר חדשות ערוץ 2 מצייר תמונה שונה לגמרי. לפי הדיווח, במחנה הציוני ערכו אתמול בערב סקר טלפוני, שבו נשאלו חברי המפלגה אם הם מעוניינים להצטרף לממשלת נתניהו. בלשכת הרצוג הבהירו כי הוא אינו קשור לעניין.
שלמה צזנה ומתי טוכפלדטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו