ענקית הטכנולוגיה מיקרוסופט חשפה אתמול בכינוס בניו יורק את ה־Surface Book, המחשב הנייד הראשון מתוצרתה, שלו עיצוב חדשני ומארז אלומיניום, מסך 13 אינץ' עם 267 פיקסלים לאינץ', שנותן 6 מיליון פיקסלים, וכל הטכנולוגיות של הטאבלט, כולל העט האלקטרוני. ביצועי המחשב חזקים בזכות מעבד 8 ליבות מהדור החדש ביותר של אינטל, היוצר מהירות כפולה לעומת ה־MacBook Pro של אפל. מחיר המחשב 1,499 דולר, והוא יהיה זמין מ־26 באוקטובר.
בתוך כך, הושקו סמארטפונים חדשים עם מערכת ההפעלה חלונות 10, העובדים כמו מחשבים אישיים. בהדגמה נחשפו לומיה 950 ו־950XL, שיהיו זמינים בדצמבר. עוד חשפה מיקרוסופט את ה־Surface Pro 4, טאבלט דקיק בעובי 8.4 מ"מ, מסך בגודל 12.3 אינץ' וזיכרון אחסון בגודל 1 טרהבייט, ובעיקר מערך שבבים ייחודי למיקרוסופט, הכולל מעבד גרפי חזק. הטאבלט רב עוצמה אך קל משקל ומגיע עם צג מגע רגיש ביותר, מערכת הפעלה חלונות 10 ומערכת קירור חדשנית ושקטה. לדברי מיקרוסופט, הטאבלט מהיר ב־50 אחוזים מה־Macbook air, והיא מאמינה כי המכשיר יחליף את המחשבים הניידים. הוא יהיה זמין ב־26 באוקטובר במחיר של 899 דולר.
החלק העיקרי בהשקת המכשירים הוא בעצם שינוי העמדות של מיקרוסופט וכניסתה לתחרות גם בעולם החומרה והמכשירים. לא עוד חברה העוסקת רק בתוכנה ובמערכות הפעלה, אלא כזו המתחרה בכל פלחי השוק ובעיקר באפל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו