קומקומים בהדפסי תלת־מימד, טוסטרים שקופים, מגהצים שמתיזים מים על הבגדים, מכונת קפה שנראית כמו מודל ארכיטקטוני, מקררים ומכונות כביסה בצבעי פסטל יפהפיים ומסלסל שיער שמתגלגל על השיער מעצמו - כל אלו היו רק חלק מהחידושים שהוצגו בקטגוריית המכשירים הביתיים (Home Appliance) בתערוכת הטכנולוגיה IFA הבינלאומית שהתקיימה בתחילת החודש בברלין. כבכל שנה מסמנת התערוכה מגמות בולטות שמאפיינות את התפתחות השוק בעולם בקטגוריות השונות, והמוצרים החדשים ייחשפו לצרכן במהלך שנת 2016.
מחליק שיער של רמינגטון
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
בשונה מהגרעין הקשה של הטכנולוגיה - זה שהוצג בביתנים של חברות הסלולר, התוכנה והמדיה - ההתפתחויות הטכנולוגיות בתחום המכשירים הביתיים באות לידי ביטוי בעיקר ברמה החזותית: עיצובים פורצי דרך, צבעוניות נועזת ופונקציונליות שבאה לקראת הצרכן בקלות תפעול ובנוחות שימוש. ברמה הטכנולוגית בולטת הנטייה לחיסכון אנרגטי ולמודעות למשאבי הטבע ההולכים ומצטמצמים, ולייעול מוצרים קיימים הן ברמות הביצוע והן באיכויות התוצאה.
השנה בלט גם הטרנד הבריאותי שמשתלט על העולם ומציע עוד ועוד סירים לבישול מיקרוביוטי או נטול שמן.
גימיק בולט שחזר על עצמו בתערוכה הוא סחיטת מיצים קשים בשיטה של "סחיטה איטית", שלכאורה שומרת יותר על הערך התזונתי של הירקות והפירות. המבקרים בתערוכה יכלו ליהנות משפע דוכנים שבהם המציגים סחטו עבורם (באיטיות, כמובן) מיצים טריים, אבל היו בהם כאלה שהודו שסביר להניח שזהו בעיקר גימיק שיווקי שנועד לסחוט לא רק מיצים, אלא גם מזומנים, מחובבי הטרנד.

בישול חברתי בסידרת "פיאסטה" של ראסל הובס
מקום של כבוד היה גם לדוכני הטיפוח, שהציגו מגוון מכשירים לטיפוח העור והשיער - עם הדגמות חיות בשטח.
פחות חשמל, יותר יעילות
הדור החדש של מכונות הכביסה ומדיחי הכלים מבוסס על טכנולוגיות ליעילות אנרגטית, תוך כדי מזעור השימוש במים ובחשמל, ולא על חשבון איכות הניקיון - שדווקא משתבחת, באמצעות טכנולוגיות חדשות להסרת לכלוך, כתמים קשים ובקטריות. במדיחי הכלים החדשים הושג קיצור של כ־60 אחוזים במשך ההפעלה. כמו כן, טכנולוגיות חדשות במכונות כביסה ובמדיחים מאפשרות גם מזעור רעשים ופעולת שטיפה שקטה יותר.
בתחום המקררים עיקר המאמץ הטכנולוגי הופנה לשמירה על טריות מוצרים למשך זמן ארוך יותר. גם כאן הושם דגש על צריכת אנרגיה נמוכה יותר, בהתאם לתקנים שירדו בכל העולם. הוצגו גם מכשירי הקפאה (פריזר) שבלחיצת כפתור יכולים לתפקד רק כמקררים.
בתחום תנורי המטבח הוצגו תנורים שבהם אפשר לבשל סימולטנית שלושה תבשילים, ללא ערבול ריחות של התבשילים השונים. חלק מהתנורים מתממשקים עם אפליקציות להפעלה מרחוק.

סיר לבישול איטי של מורפי ריצ'רדס, משטח הצלייה "פיאסטה", קומקום מעוצב של מורפי ריצ'רדס
בתחום ניקוי הבית ממשיכה להתרחב מגמת שואבי האבק הרובוטיים, המציעים חידושים, כגון הפעלה מהטלפון החכם. מקום של כבוד שמור עדיין לשואבים הידניים הרגילים, שהופכים לקומפקטים יותר, קלי משקל ומהירים יותר, למרות ההקפדה על צריכת אנרגיה נמוכה יותר מבעבר.
בישול חברתי ושקוף
בקטגוריית מכשירי המטבח החשמליים הקטנים, כגון מעבדי מזון ומכשירי בישול, הורחבו הפעולות, ובדרך כלל לא על חשבון גודל המכשיר. מעבדי מזון עוצמתיים יותר מסוגלים לבצע טווח נרחב של פעולות - מהקצפה ועד לישת בצק, טחינה, גריסה וערבול. חלקם מציעים עד 100 תוכניות, ואפילו מאפשרים לחמם, לבשל או לאפות את המזון אחרי פעולות הלישה או הערבול.

טוסטר שקוף של מורפי ריצ'רדס
מבחר סירי בישול בטכנולוגיות ייחודיות מאפשרים לקצר משמעותית את משך הבישול. בגיזרת הקפה, משכה חברת illy את תשומת הלב עם מכונת האספרסו Kiss שהוצבה בשלל צבעים, בעיצוב הלקוח מעולם הארכיטקטורה, ולא דומה לשום מכונת קפה.
לצפות במים בעודם מבעבעים בקומקום החשמלי, להביט בפרוסות הלחם כשהן נקלות לאיטן במצנם ומחליפות גוון, וגם לצפות בבדים שקמטיהם מתיישרים תחת המגהץ השקוף - זו אחת הבשורות של חברת מורפי ריצ'רדס הבריטית בסידרת ה־Redefine שלה. מעבר לטוויסט העיצובי המעניין, הטכנולוגיה מאפשרת חימום רציף ואחיד לאורכו של כל גוף החימום, וכן שליטה ובקרה מלאה על תהליך החימום ודרגת הקלייה.
המגהץ בסידרה עושה שימוש בטכנולוגיה מוגנת בפטנט המשחררת תרסיס עדין של מים בטמפרטורה לא גבוהה, החודר ישירות אל הבד ופותח את קשרי הסיבים. הגיהוץ הופך מהיר ויעיל יותר, תוך חיסכון עצום באנרגיה, עד כ־75% וללא חשש מהצטברות של אבנית היוצרת כתמים על הבד ומזרזת את הבלאי במכשיר.

כד שקוף מסידרת Redefine
סידרה מעניינת נוספת של אותו מותג היא סידרת ה־Prism המרהיבה, ובה קומקומים ומצנמים מפלסטיק קשיח, המשלבים תחריטי משולשים בטקסטורת תלת־מימד, היוצרת משחקים של מבריק מול מט בהתאם לזווית האור.
מותג בריטי מוכר אחר, שחגג בתערוכה 60 שנה להיווסדו, הוא ראסל הובס (Russell Hobbs) שחתום על המצאת הקומקום החשמלי הראשון בשנת 1955. בין השאר, השיק המותג הותיק בתערוכה את סידרת מוצרי הפיאסטה שלו, שהופכת את הארוחות המשפחתיות והחברתיות למיני מסיבה, בעזרת סידרת מכשירי בישול המוצבים במרכז השולחן ומאפשרים לאורחים לשוחח במקביל לתהליך הבישול או האפייה שמתרחש במרכז השולחן.

מצנם ארבע פרוסות של מורפי ריצ'רדס
כך, למשל, "פיאסטה צלייה" הוא משטח צלייה גדול לצליית ירקות, בשר ועוד, ו"פיאסטה רקלט", הכולל משטחי בישול לארוחה שלמה, כולל קינוח ממש במרכז השולחן: פלטת שיש - לבישול איטי ולצלייה, פלטת גריל עם ציפוי בלתי דביק, ואפילו משטח להכנת קרפים לקינוח. הוא כולל גם שמונה מגשיות אישיות - להכנת תוספות ורטבים. המוצרים בסידרה כוללים וסת טמפרטורה לוויסות עוצמת הצלייה ולשמירה על חום המזון למשך כל הארוחה.
מהפכת התלתלים
בתחום הטיפוח בלטו בתערוכה מכשירים חשמליים הקשורים לשיער: הסרת שיער מיותר וטיפוח שיער קיים. אחרי שנים ארוכות שבהן השיער החלק שלט, מחזירים במותג הטיפוח רמינגטון את הכבוד לעיצוב המתולתל והשובב, ומציעים סידרת מסלסלים קראמיים המאפשרים ליצור תלתלים ביתיים מושלמים, תוך מתן הגנה מירבית לשיער.

בישול חברתי בסידרת "פיאסטה" של ראסל הובס
אחד המכשירים שמשכו את תשומת הלב בדוכן של רמינגטון היה ה־Curl Revolution, המאפשר ליצור גלים או תלתלים ללא צורך בהנעת היד. מנגנון המכשיר המסתובב מעצמו מאפשר למכשיר "לעבוד בשבילנו" בלי כל צורך ללפף סביב המוט את קבוצות השיער באופן ידני - פרט מהותי וחשוב בעיקר לבעלות שיער ארוך, אך לא רק.

ביתן הגיימרים
קו עיצוב פורץ דרך נוסף של המותג קשור לשמירה על בריאות השיער במהלך עיצובו: סידרת המחליקים והמסלסלים הקראמיים החדשה כוללת מנגנון המשחרר אדי מים חמים אל השיער, ומנגנון אחר המפזר על השיער מיקרו חלקיקים של חומרים מזינים דוגמת קרטין, ארגן ושמן מקדמיה בעת פעולת המכשיר. המכשירים מכילים כמה דרגות חימום ומנגנוני בטיחות, למשל, כיבוי אוטומטי לאחר דקה שבה המכשיר אינו פעיל.
הכותבת היתה אורחת חברת שריג אלקטריקטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו