נשיא רוסיה ולדימיר פוטין מתכנן תקיפות אוויריות נגד מטרות של דאעש בסוריה, אם ארה"ב תדחה את הצעתו לאיחוד כוחות במלחמה נגד הארגון, כך דווח הלילה (שעון ישראל) בבלומברג, בריאיון בו צוטטו שני גורמים המקורבים לנושא.
רוסיה הגבירה לאחרונה את נוכחותה הצבאית בסוריה ואת אספקת הנשק שלה לצבא הסורי כחלק מתמיכתה בנשיא בשאר אסד, תוך שהוא גורר שלל אזהרות מצד מדינות מערביות המתנגדות לאסד.
רויטרס
מקור דיפולומטי רוסי מסר לסוכנות הידיעות רויטרס כי מוסקבה רואה הזדמנות ליצירת הסכם בינלאומי למאבק בטרור בסוריה ולסיום המשבר שנכנס כעת לשנתו החמישית.
על פי הדיווח בבלומברג, פוטין מעדיף לפעול בשיתוף פעולה עם ממשלת ארה"ב ובעלות בריתה לאחר שיסכימו לתיאום עם רוסיה, איראן והצבא הסורי.
גורם שלישי שצוטט בראיון טען כי הנשיא הרוסי קורא ל"מסלול מקביל" של פעילות צבאית משולבת בפעילות מדינית – דרישה שהציבה ארה"ב.
ההצעה הוגשה לממשל האמריקני, אך מקור אחר מסר לבלומברג כי פוטין מתוסכל מאוד מהאיפוק בו הגיבה ארה"ב להצעה ולכן מאיים לפעול לבדו גם אם זו תסרב.
היום הביעו צרפת ובריטניה דאגה מ"העלייה המשמעותית" במעורבות הצבאית הרוסית בסוריה, כך אמר היום (חמישי) שר ההגנה הצרפתי ז'אן-איב לה דריאן במהלך פגישה שקיים עם עמיתו הבריטי מייקל פאלון בפריז. השניים סיכמו כי ייפגשו בהמשך לדון בסוגייה.
בפגישה שוחחו השניים גם על ביטחון סייבר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו