השימוש והצריכה של עלים ירוקים בכלל וטרנד השייקים הירוקים בפרט, נכנסו בשנים האחרונות לתודעה הישראלית. רבים מתחילים את היום עם שייק עלים ירוקים, שתורם פרץ של אנרגיה ובריאות. למה כדאי גם לכם? ירקות עליים שופעים בסיבים תזונתיים יחד עם ויטמינים, מינרלים ומגוון רכיבים המסייעים בהגנה מפני מחלות לב, סוכרת, תהליכי חמצון, הזדקנות ואולי אפילו סרטן.
4 עלי העל הירוקים
1. קייל (כרוב עלים): מוכר גם בשם "כרוב העל", וכשמו כן הוא. מכיל סיבים תזונתיים המסייעים להפחתת הכולסטרול והסיכון למחלות לב, עשיר בויטמינים בייחוד ויטמיני A, K וויטמין C המסייעים לבריאות העצם, קרישת דם וחיזוק מערכת החיסון. יתרה מכך, מכיל גלוקוזינולטים היודעים בהשפעתם האנטי סרטנית על ידי חיזוק מערכת החיסון ודיכוי גדילת תאים סרטניים.
הצעת הגשה: אפשר לאכול אותו חי, מבושל וגם מאודה. הכי כדאי לשלב עם לימון לעידון הטעם, או בתוך שייק ירוק.
2. תרד: זוכרים את פופאי ואיך הוא התחזק לאחר אכילת תרד? תרד נחשב לאחד העלים העשירים ביותר בברזל. ברזל הינו מרכיב חיוני בהמוגלובין, מולקולה המעבירה חמצן לכל הגוף, מחסור בברזל גורם לעייפות, חולשה ואנמיה.
הצעת הגשה: על מנת להגביר את ספיגת הברזל ולהפחית את השפעה החומצה האוקסלית המפריעה לספיגתו, יש לשלב את התרד עם ויטמין C.
מנה מנצחת: סלט תרד, עגבניות, לימון ופלפל אדום העשירים בוויטמין C.
אופציה נוספת ונהדרת: שקשוקת תרד – החליפו את העגבניות המסורתיות בתרד, כך עלי התרד מתרככים, טעמם מתעדן וגם הספיגה מוגברת.
3. עלי סלק (מנגולד): בעלי השפעה מטיבה על בריאות העצם, מאחר ומכילים סידן יחד עם מגנזיום וויטמיןK , המסייעים בשמירה על צפיפות עצם תקינה וכך להפחתת הסיכון לאוסטאופורוזיס. אך זה לא הכול, השילוב המנצח בין מגנזיום, ויטמין K וסידן ידוע כתורם עיקרי לאיזון לחץ הדם וכך לשמירה על בריאות הלב.
הצעת הגשה: העדיפו עלים כהים וקטנים בעלי טעם מעודן לסלטים חיים ואת הגדולים יותר לאפייה, לפשטידות או בבישול כמו ממולאים.
4. עלי רוקט (ארוגולה): נוגדי החמצון של הטבע, בזכות יכולתם לספיגת חמצן רדיקלי והשפעתם האנטי חמצונית. בנוסף, עלי רוקט בעלי השפעה חיובית על מערכת החיסון ומכילים פיטוכימיקלים, חומרים כימיים המיוצרים על ידי הצמח, כמו סולפוראפן, אינדול ואיזותיוציאנט המסייעים נגד סרטן בייחוד כנגד השפעות מסרטנות של אסטרוגן ולכן מסייעים בהגנה על הערמונית, השד, צוואר הרחם, מעי הגס והשחלות.
הצעת הגשה: לרוב משלבים את עלי הרוקט בסלטים או כריכים, אך עקב טעמם המפולפל, כדאי לנסות כתוספת נפלאה לפסטות ופשטידות.
הכותבת היא מיטל שחימוב דובשני, דיאטנית קלינית ובעלים של " bYou דיאטה בהתאמה אישית", מנטורית לשיפור הרגלי תזונה ואורח חיים. לאתר www.byou.clinic
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו