אושרה הרפורמה בביטוח לאומי

ועדת העבודה והרווחה בכנסת אישרה: המעסיקים ידווחו לביטוח לאומי על תשלומים לעובדים

ח"כ אלי אלאלוף: "טובת האזרח" // צילום: דודי ועקנין // ח"כ אלי אלאלוף: "טובת האזרח"

ועדת העבודה והרווחה של הכנסת אישרה פה אחד את הרפורמה בביטוח הלאומי, לפיה החל מהשנה הבאה ואילך, יחויבו מעסיקים לדווח ישירות לביטוח לאומי שלוש פעמים במהלך השנה (בחודשים ינואר, אפריל ויולי) על תשלומים ששילמו לעובדיהם וכן על קליטת עובדים חדשים. הדיווח ייעשה באופן מקוון ומעסיקים קטנים קיבלו הקלה ולא יחויבו בדיווח.

הרפורמה מבטלת את המצב הנהוג כיום, בו הביטוח הלאומי קיבל דיווחים על תשלומים לעובדים ועל קליטת עובדים חדשים מרשויות המס בלבד, באיחור של חודשים ארוכים ולעתים אף שנים. מצב זה גרם לעובדים להיחשב במשך תקופה ארוכה כמי שאינם משלמים דמי ביטוח, לצבור חובות גדולים ואף לעמוד בפני עיקול חשבונות הבנק.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

יו"ר הוועדה, ח"כ אלי אלאלוף (כולנו), אמר בדיון: "לנגד עינינו עומדת טובת האזרח. הוא זה שסובל לא אחת מחוסר תיאום בין המערכות הממשלתיות, ומשלם בהצמדות ועיקולים". ח"כ אלאלוף הודיע כי הוועדה תקיים דיון בעוד כשנה על מנת לוודא כי חובות ועיקולים שהוטלו על אזרחים שלא בצדק, מתוקנים ונמחקים באופן יעיל וזריז. נשיא לשכת יועצי המס, ירון גינדי ונציגת לשכת רואי החשבון, אורנה צח גלר, מחו בדיון על הכוונה לקבוע בתקנות קנס מינהלי על מעסיק שלא ידווח במועד על התשלומים לעובדים למוסד לביטוח לאומי. עו"ד טלי ארפי מהמחלקה המשפטית במשרד האוצר הבהירה כי מדבר בקנס שלא יעלה על 600 שקלים להפרה, ובכל מקרה תינתן התראה של 60 יום למעסיק.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר