ישראל המושמצת, זאת שבקושי הצליחה לגרד ניצחון בהכנה, נמצאת היום קרוב־קרוב לשלב השני של אליפות אירופה לאחר שני ניצחונות משני משחקים. אם לא תבעט בדלי הערב מול בוסניה, היא גם נראית בדרך למקום השני בבית. גם 4,000 פינים ביציע במונפלייה לא עזרו הערב (א') לנבחרת שלהם מול הנחישות של ישראל (66:79).
החלק הראשון של המשחק היה בית ספר לנקודות קלות ולניצול מצבים של ישראל. הנבחרת עלתה עם הרבה ביטחון והמשיכה את היכולת מהמחצית השנייה מול רוסיה. מנגד, פינלנד נראתה כאילו לא נרדמה בלילה מרוב האדרנלין שזרם אצלה אחרי המשחק מול צרפת, שנגמר בשעת לילה מאוחרת.
שבע דקות לקח לפינים לקלוע סל ראשון מ־2 כשהמחצית הראשונה נגמרת ב־4:26 מדהים לישראל בנקודות מהצבע. פינלנד סיימה את 20 הדקות הראשונות עם 25 אחוזים עלובים מ־2 ועם יותר סלי שלוש (שבעה מול ארבעה). הרחבה הישראלית נראתה כמו מבצר, הרבה בזכות דיאור פישר שלא היה פקטור במשחק שלשום ואתמול כיסה יפה את אזור הטבעת. מפתח הגנתי גדול נוסף היה הסגירה של המוח והמוציא לפועל, פטרי קופונן (בזכות רביב לימונד ויוגב אוחיון), שסיים עם שלוש נקודות בלבד.
ישראל נתנה לפינלנד לזרוק ולזרוק מבחוץ, מה שהזכיר את המשחק עם רוסיה. לדוגמה: 19 פעמים זרקו הפינים מחוץ לקשת כבר במחצית הראשונה ו־34 במשחק כולו.
ההוראה לשחקני החוץ של ישראל היתה ללכת ללא פחד לכיוון הטבעת או לשחק איתם פוסט אפ. השחקנים של ארז אדלשטיין שלטו באמנות בקצב ורצו די בקלילות, כשכל מהלך מעניק להם יותר ויותר ביטחון. מעל כולם ניצב ליאור אליהו (16 נקודות כבר במחצית הראשונה) בעוד מפגן מרשים שמאמלל את ההגנה היריבה. לכך אפשר להוסיף מחצית ראשונה התקפית טובה מאוד של אוחיון (11 נקודות, 2 מ־2 מ־3) ושליטה בריבאונד - ותקבלו דומיננטיות ישראלית מוחלטת.
בניגוד לרוסיה, הפינים לא נשברו. ברבע השלישי הגיעה נסיגה ישראלית בולטת וישראל ירדה רק ל־14 נקודות ברבע. גם ההגנה כבר לא היתה אטומה. אריק מרפי סיים עם 12 נקודות ברבע הזה, והמשחק של הפינים הפסיק להיות חדגוני.
הרבע האחרון היה המבחן הגדול של שתי הנבחרות. ישראל שילמה על שגיאות הגנתיות ועל חוסר ניסיון של שון דוסון, אבל היתה שקטה נפשית גם כשהפינים צימצמו ל־65:61. ריצה נגדית הובילה אותם חזרה ל־63:76, ומשם לניצחון עם שתי פעולות של פישר: אחת בהגנה והאחרת בהתקפה. שמינית הגמר קרובה מתמיד.
קלעו לישראל: אליהו 22, מקל 14, אוחיון 13, כספי 10, פישר 7, יבזורי 6 (11 ריבאונדים), לימונד 5, כדיר 2
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו