רק היום

עם כל הכבוד למרכזי הקניות ולקניונים הממוזגים, ישראל נהנית מתנופה של שווקים מתעוררים - והם ססגוניים וצבעוניים מאי פעם • את הקניות לחג תוכלו לשלב באווירה קיצית ישראלית ושמחה ובטעמים ובריחות שעושים טוב על הנשמה

שוק הלילה בירושלים // צילום: איתמר יוניסי // שוק הלילה בירושלים ,
שוק הלילה בירושלים // צילום: איתמר יוניסי // שוק הלילה בירושלים

שוק הלילה, ירושלים

שוק הלילה החדש שברחוב יפו, שנפתח בחודש יולי האחרון, יזכיר לכם את שדרת הראמבלס בברצלונה ואת שוק הלילה של צ'אנג מאי שבתאילנד. בכל חמישי בערב לובש רחוב יפו צבעים, ריחות, טעמים ואווירה ססגונית מאין כמוה עם חנויות, דוכנים, אמני רחוב ומוסיקה, ובין לבין - הרכבת הקלה שחולפת במדרחוב ומורידה עוד ועוד מבקרים אל השוק. משני צידי רחוב יפו פתוחות לרחבה, אל תוך הלילה, חנויות האופנה, ההנעלה והמזון של המקום. את המדרחוב שביניהן מקשטים עשרות דוכנים, הנמתחים על פני קילומטר לערך, כולם במראה אחיד, והם מציעים למכירה חפצי אמנות, אופנה, עיצוב, פנאי ועבודות יד. אמני רחוב, ובהם פנטומימאים ואמן אש, וציירי פורטרטים יגרמו לכם להרגיש לרגע בקובנט גרדן שבלונדון או ברובע האמנים שבפאריס. 

פסלים אנושיים עומדים אף הם בפינות רחוב, מושכים אליהם קהל מסוקרן וילדים מוקסמים, וגם לזמרי רחוב דאגו כאן - ואת המולת ההמון מפרים לעיתים נגינת כלייזמרים בפינה אחת או שירי הביטלס בפינה אחרת. 

תוכלו לפגוש כאן מעצבים, תכשיטנים, פסלים, ציירים, מאפרים, יוצרים בחומר ועוד אמנים רבים, המציעים את מרכולתם ויצירותיהם החל משעות אחר הצהריים ועד 23:00. בעתיד ישולבו ברחבי שוק הלילה מוקדי תיאטרון רחוב ומיצגי אמנות מכל הסוגים, ואף יתקיימו בו הפעלות שונות לקהל.

איפה: רחוב יפו, בין כיכר ציון לכיכר ג'נרלי (רחוב שלומציון). מומלץ לחנות בחניוני הרכבת ולהגיע למרכז באמצעות הרכבת הקלה.

מתי: חמישי, 16:00-23:00. בקרוב יורחב השוק לכל אזור מרכז העיר ויפעל גם בימי רביעי.

 

שוק תרשיחא

הכפר תרשיחא הסמוך למעלות מונה כ־8,000 תושבים והוא מעניין ומרתק בפני עצמו, אך גולת הכותרת שלו היא השוק הצבעוני והנעים, שמושך אליו בשבתות את תושבי האזור, כמו גם מטיילים רבים. 

השוק אינו גדול אך נדמה שיש בו הכל - פירות וירקות טריים, מיצים, ממתקים, כלי בית ומטבח, תכשיטים ושפע דוכני בגדים, שאם תהיו נחושים מספיק תוכלו למצוא בהם מציאות של ממש. 

תוכלו לפגוש כאן רוכלות זקנות ומקסימות מפקיעין אשר ימכרו לכם פיתה דרוזית עם לבנה וסומק לצד זיתים שהן מלקטות ומייצרות בעצמן, ואת סמי הירקן משפרעם, שמוכר סחורה אורגנית וירקות מוזרים ומיוחדים שהוא מגדל בעצמו - סוגים שונים של בזיליקום, סלקים צבעוניים, כרוב עגול למילוי ומלפפונים הודיים. 

שוק מעלות // צילום: גיל אליהו - גיני 

גם כאן יש מקום מיוחד לקולינריה: החומוס המשובח של מסעדת אל־אמיר, כמו גם המג'דרה ותבשיל הבורגול עם העגבניות. בממתקי אבו ג'ימי אפשר לקנח במלבי, בבקלאווה ובכנאפה מכל מיני סוגים. 

מוסד קולינרי נוסף ששמו הולך לפניו הוא בוזה - גלידרייה בבעלות משותפת של אדם זיו מקיבוץ סאסא ועלא סויטאת מתרשיחא, שרוקחים יחד גלידות נפלאות במגוון רב של טעמים, גלידות חלביות וגם גלידות סורבה נפלאות.

אחת הדרכים לבלות בשוק תרשיחא היא בסיורים מאורגנים לקבוצות, כמו זה של נורית פורן ("העולם על פי נורית"). פורן משלבת סיור טעימות בתוך השוק עם טיול בסמטאותיה המיוחדות והמעניינות של תרשיחא, ומפגישה את הקבוצה עם מוסיקאים מקומיים המתכנסים בשבת בחצרות הבתים בחנות מוסיקה ("שאהין מיוזיק"), ההופכת עם ערב לבר מוסיקה, ועוד.

איפה: כיכר השלום, תרשיחא.

מתי: שבת, 16:00-07:00.

 

שרונה מרקט, ת"א

השוק שנפתח בסוף יולי האחרון במתחם שרונה בתל אביב הוא הדוגמה הקלאסית לשוק קולינרי שיהפוך, ללא ספק, למוקד בילוי מעוצב ולא רק לשוק במובן שהכרנו עד כה. במבנה נעים, מקורה וממוזג דרים בכפיפה אחת השיק האירופי המעודן ואווירת הלבביות והפתיחות של שווקים פתוחים. השוק משתרע על פני 8,700 מ"ר ומציע כ־90 חנויות, דוכנים ומסעדות - חלקם סניפים של דוכנים וחנויות מוכרים ואהובים משווקים ברחבי הארץ: הגבינות של באשר פרומז'רי (מחנה יהודה), הקצבייה של לאטי (שכונת התקווה), הבשרים של מרינדו (רמת הגולן), האוכל הביתי של מעדניית צדקיהו (ירושלים), ממתקי נצרת ועוד. 

לצד דוכני הפירות והירקות הטריים, הגבינות המיובאות מרחבי העולם, הבשרים, הדגים הטריים ופירות הים והמאפים המיוחדים, תמצאו כאן גם פיצוחים, ממתקים, תבלינים, שוקולדים, מוצרי תה וקפה, חנויות יין ושמן וגם חנויות לכלי בישול ואפייה. 

30 אחוזים מהמתחם מוקדשים להסעדה ומציעים למבקרים מסעדות, דוכני אוכל, ברים ועמדות שף, ובהם שגב אקספרס, אהרוני, מיט בר, פיורי פסטה בר, חומוס אבו חסן וסושי בר.

שרונה מרקט // צילום: לירון אלמוג

אל תוותרו על הגלידות האלוהיות של דה ג'לטו פקטורי - סניף בוטיק וגם מפעל קטן של גלידות איטלקיות המיוצרות במקום בכל בוקר, ושלעיתים מסתיימות כבר במהלך היום. אנחנו טעמנו גלידת עוגת גבינה, קרם ברולה ופיסטוק - שהיו כפיות הגלידה הטעימות ביותר שאכלנו בחיינו, וקינחנו באייס הקפה המיוחד ודל הקלוריות, שהיה מושלם בטעמו. לרגישים ללקטוז מומלץ לטעום את גלידת השוקולד נטולת החלב המבוססת על ארבעה סוגי קקאו.

המקום מעוצב בהשראת מפעל גלידה, תוך כדי הקפדה על אחרון הפרטים.

מקום נוסף שמומלץ לא לפספס הוא דוכן קינוחי גוליס: קינוח עולמי שנולד ביפן והתפתח באירופה עד למה שיוגש לכם כאן - כדורי מאפה במרקם פנקייק ממולאים בשוקולד חם, בציפוי קריספי, ונימוחים בפה. הברקה נוספת היא "שווארמת אננס", שמוגשת בדוכן של טעם הפרי והירק, ולצידה כדור גלידה ומנת קצפת.

איפה: מתחם שרונה, קלמן מגן 3, תל אביב. חניון בתשלום ברחוב הארבעה 21 .

מתי: א'-ה' 09:00-22:00, ו' 8:00 עד שעה לפני כניסת השבת, שבת 09:00-23:00.

 

שוק הנמל, ת"א

שוק הנמל הוא שוק האוכל המקורה הראשון שנפתח בארץ ופועל בהצלחה זה כמה  שנים במתחם נמל תל אביב הנושק לים. הוא מתפרש על פני כ־1,000 מטרים רבועים, ואפשר למצוא בו בכל יום, למעט בימי ראשון, בשר משובח, דגים ופירות ים טריים, גבינות מובחרות, שמני זית, ממרחים, פסטות טריות, נקניקים ונקניקיות בעבודת יד, תבלינים, קטניות, בירות בוטיק, דגים כבושים, לחמים ומאפים שנאפים במקום ועוד. 

שוק הנמל, ת"א // צילום: אסנת קרנסננקי

בכל בוקר מגיעה לשוק הנמל תוצרת מקומית מובחרת הנמכרת בחנות האורגנית ובדוכני הירקות השונים, המופעלים על ידי החקלאים עצמם. גם כאן הקניות משולבות באוכל - פיורי פסטה בר, דוכני מיצים טבעיים וצבעוניים, אספרסו בר ומאפים, ממולאים ביתיים ועוד.

בימי שישי מתקיים במקום שוק איכרים המציע פירות וירקות, גבינות ומוצרי מזון נוספים מכל הארץ, מסביב למתחם המקורה ותחת כיפת השמיים.

איפה: האנגר 12, נמל תל אביב.

מתי: ב'-ה' 09:00-21:00, ו' 07:00-17:00, שבת 08:00-21:00.

 

שוק הפשפשים, ת"א

שוק קסום שעבר בשנים האחרונות שינוי גדול. במקום נפתחו חנויות מעצבים, ברים אופנתיים ומסעדות גורמה, והכל לצד החנויות והמוכרים הוותיקים, המציעים שטיחים, ספות, רהיטים וכמובן מאות חפצים נדירים ומשומשים, חלקם במחירי מציאה. אחת החנויות האהובות היא "הללויה" של דוד בן־נור. היא נראית צנועה מבחוץ, אבל ברגע שתיכנסו פנימה, יתגלה לפניכם עולם ומלואו של מוסיקה.

לא ייאמן עד כמה מגוונים כלי הנגינה שהוא מייבא לכאן מרחבי העולם, איזה עושר וכמה צלילים. כשתגיעו, לא תוכלו להפסיק לגעת, למשש ולשאול "איך זה עובד?" ו"ממה זה עשוי?", ודוד יענה על הכל באהבה.

שוק הפשפשים // צילום: לירון אלמוג

תוכלו לעבור בשוק מחנות לחנות ואחרי השיטוט והנבירה בחנויות, להתיישב באחד מבתי הקפה או מבתי האוכל הקטנים שנפתחו במקום וליהנות מהאווירה המיוחדת, שהופכת קסומה לעת ערב ובשעות הלילה. 

איפה: סמוך לכיכר השעון ביפו באזור רח' יפת ויהודה מרגוזה.

מתי: א'-ה' 09:00-17:00, ו' עד 14:00.

 

שוק רמלה

שוק רמלה הוא קודם כל הסנדוויץ' הטוניסאי של חיים בוקובזה, שמציע אותו כבר 25 שנה. בתוך באגט או ברבע שלם של לחם שחור הוא יעניק לכם שפע של טעמים - טונה, תפוח אדמה מבושל, זיתים, רוטב פלפלים בטעם גן עדן, לימון כבוש וצלפים. 

שוק רמלה הוא אחד השווקים הוותיקים בארץ וקיים עוד מימי התקופה העות'מאנית, יותר מ־100 שנה. ימי השוק החזקים ביותר הם רביעי ושישי, אם כי מומלץ להגיע בכל יום. תטעמו את מיני החמוצים, שמן הזית, הדגים הכבושים והזיתים המצוינים בדוכן של כרמל שבו, שהוא יו"ר ועד השוק ונמצא כאן כבר 35 שנה. תוכלו גם לטעום סמבוסק עיראקי מצוין ופריך במילוי חומוס מתקתק בדוכן שבו מוכרים רק סמבוסק וזנגוליה - הספיראלה המתוקה־מתוקה הזאת שמטגנים ואחר כך מזליפים עליה דבש. 

שוק רמלה // צילום: לירון אלמוג

באמצע השוק תוכלו לפגוש את "אנשי העגלות", שיציעו לכם את שירותי עגלת הסופר שלהם כדי להקל עליכם בסחיבת המצרכים, ולעבור ליד השלט של "אחים מושונוב", העסק של משפחת מושונוב והאבא של מוני.

איפה: במרכז העיר רמלה, לאורך רחוב ז'בוטינסקי.

מתי: בכל ימות השבוע מהבוקר עד הערב, ג' עד 14:00. סגור בשבת.

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר