על פירות הקיץ המתוקים אכתוב שיר הלל, אתפעם בכל פעם מחדש מפאר יצירתו של הטבע, אתרגש לנוכח הצבעים, הניחוחות והטעמים. אלטף ביד עדינה קליפת אפרסק קטיפתית, אבריק סומק לחיי נקטרינות , אסדר פטל אדום כיהלומים נדירים, אבצע אבטיח מתוק ואחשוף בשמחה את תוכו האדום. אתלבט ארוכות בין שזיף סגול גוון לבין צהבהב, וכמעט תמיד איהנה מהם ככה, כמו שהם, כאילו נקטפו זה עתה מהשיח או מהעץ או נאספו מן המקשה.
הקיץ הכניע עומס החום את רעבוני והותיר את הסירים והמחבתות מיותמים בארון. חם לי כל כך ואני מחפשת ללא הרף את הקר, הצונן והמרענן. כדי לגוון ולו במעט את סלט החסה או סלט העגבניות, חברו להם פירות העונה אל הירקות שבמקרר - והנה לכם סלט פירות. כלומר, סלט פירות וירקות.
פרוסות דקיקות של נקטרינה מעטרות סלט בקר המעלה ארומה אסיאתית עדינה, פטל עדין מראה מוסיף צבע בוהק לסלט תרד ירוק, ואף מעניק מחמיצותו המעודנת לרוטב, וסלט יווני משמח בו אבטיח אדום מתחפש לעגבניות שרי של קיץ.
צילום וסטיילינג: לירון אלמוג
סלט בקר ונקטרינות
חומרים (ל-4 מנות):
• 2 ראשי חסה סלנובה או ראש חסה רומית או כל חסה אחרת - מופרדים לעלים
• 1 כוס עשבי תיבול (כוסברה, פטרוזיליה, נענע)
• 2 נקטרינות פרוסות דק
• 1 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק לפי הטעם
לרוטב:
• 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
• 3 כפות רוטב סויה איכותי
• 3 כפיות סוכר
• מיץ מ-1/2 לימון
• 3 כפות חומץ אורז
• 3 כפות שמן שומשום
לבקר:
• 200 גרם סינטה בקר נקייה משומן
• 2 כפות שמן זית
• מלח לפי הטעם
• צ'ילי גרוס לפי הטעם
• 2 כפות רוטב טריאקי
אופן ההכנה:
2. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב
3. מחממים מחבת ומוסיפים 2 כפות שמן זית. מתבלים את הסינטה במלח ובמעט צ'ילי וצורבים את הבשר במשך 2-כ דקות מכל צד.
4. מוסיפים טריאקי למחבת, הופכים את הנתח בתוך הרוטב החם ומוציאים לקרש חיתוך.
5. ממתינים דקה-שתיים, פורסים את הסינטה דק, מוסיפים לסלט ומגישים מייד.

סלט אבטיח יווני
חומרים (ל-4 מנות):
• 1/4 אבטיח
• 12 מלפפוני טעם קטנים
• 1 כוס גבישי גבינת פטה משובחת
• 1 בצל סגול פרוס דק
• 1 כוס זיתים צבעוניים ואיכותיים, מגולענים
• 1 כף תבלין זעתר
אופן ההכנה:
1. חותכים את האבטיח לכדורים בעזרת כף פריזיאן, כך שיהיו דומים לעגבניות שרי.
2. חותכים את המלפפונים לאורך.
3. מערבבים את כל מרכיבי הסלט.
4. מתבלים בשמן זית, במיץ לימון, במלח ובפלפל ומגישים.

סלט תרד עם ירקות סגולים ופטל
חומרים (ל-4 מנות):
• 1 קופסת עלי תרד צעירים (1/4 ק"ג)
• 2 כוסות נבטי חמנייה
• 1 סלק קלוף ופרוס דק-דק
• 1 בצל סגול פרוס דק
• 1 כוס פטל אדום טרי
לרוטב:אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל מרכיבי הסלט בעדינות רבה כדי לא למעוך את הפטל.
2. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומתבלים את הסלט. מגישים מייד.