נכון, ירדן ג'רבי ואליס שלזינגר, שיעלו הבוקר ליום התחרויות במשקל של עד 63 ק"ג באליפות העולם, כבר נפגשו בעבר, אבל קרב על מדליה באליפות עולם, אם יתרחש, יכול להפוך את הסיפור של השתיים לפיקנטריה שעוברת למדורי החדשות וחוצה את מדורי הספורט בארץ.
כדי שזה יקרה, ג'רבי מצידה, שעוברת שנה לא טובה מבחינה מקצועית, צריכה לעבור בסיבוב השני, שאליו העפילה אוטומטית, את המנצחת בין חנה מרטין מארה"ב לבין פהפו קטארי מנפאל. שלזינגר, המדורגת תשעה מקומות מתחת לג'רבי, במקום ה־12 בעולם, העפילה אף היא לסיבוב השני ותפגוש שם את המנצחת בין הייטבה מטורקימסטין לפרנסן ההולנדית. השתיים יכולות להיפגש, אם וכאשר, רק בחצי הגמר בקרב על מדליות, ואת זה נגלה לקראת שעות הצהריים.
אצל הגברים חווה אתמול שגיא מוקי חזרה למציאות כואבת. אלוף אירופה המכהן גבר על דירק ואן טיכלט הבלגי בסיבוב השני, על ארתור מרגלידון הקנדי בשלישי ועל קיושי אומצו הספרדי בשמינית הגמר, אך ברבע הגמר קיבל תזכורת שהדרך למדליה בריו תהיה קשה למדי, כאשר הפסיד לשוואי אונו היפני , בדרך לבית הניחומים. מוקי ניהל קרב טוב מאוד מול סאיניירג ממונגוליה, ורק החלטת שופטת שיכלה ללכת לכאן או לכאן שלחה את מוקי מאוכזב הביתה בצורה אכזרית. מאמן הנבחרת אורן סמדג'ה אמר אמש: "מאוכזב מהחלטת השופט השגויה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו