עסקים בריטיים יאבדו את רישיונם או ייסגרו זמנית במסגרת מדיניות ממשלתית חדשה לפעול נגד העסקת מהגרים בלתי חוקיים. מהגרים שייתפסו עובדים שלא כחוק יישלחו לכלא לתקופה של עד שישה חודשים.
האמצעים החדשים הוכרזו יומיים לפני פרסום נתוני ההגירה החדשים מחר. שר ההגירה הבריטי, ג'יימס ברוקנשייר, ציין כי "כל מי שחושב שבריטניה מקלה בתחום זה - אסור שיהיה לו ספק. אם אתם כאן באופן לא חוקי ננקוט צעדים כדי למנוע מכם לעבוד, לשכור דירה, לפתוח חשבון בנק או לנהוג ברכב". הרשויות הבריטיות הגבירו לאחרונה גם את הפשיטות על עסקים כדי לאתר עובדים זרים לא חוקיים.
התקשורת הבריטית דיווחה אתמול כי על פי נתונים של מכון מחקר באוניברסיטת אוקספורד, מספר המהגרים השוהים בבריטניה (תושבים שלא נולדו בה) יחצה לראשונה את רף ה־8 מיליון. על פי הערכה, תנועת המהגרים אל בריטניה ומחוצה לה תגיע השנה ליותר מ־320 אלף - נתון המהווה שיא.
סוגיית המהגרים באירופה עומדת בתקופה האחרונה בראש סדר היום הציבורי, לצד המשבר הכלכלי ביוון ובעיות הטרור האיסלאמי. נשיא צרפת פרנסואה הולנד נפגש שלשום עם קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל בניסיון לגבש מדיניות אירופית אחידה בנושא.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו