מזעזע: תינוק נולד עם שלושה איברי מין

הפעוט חסר המזל נותח במשך שעות בבית חולים במומביי וככל הנראה יזכה לחיים נורמאליים

שש שעות של ניתוח מורכב // צילום אילוסטרציה: getty images // שש שעות של ניתוח מורכב

פעוט, ממדינת אוטר פרדש שבצפון הודו, נולד עם שני אברי מין זכריים מפותחים ואיבר נוסף לא מפותח. לרוע מזלו, הוא גם לא הספיק לפתח רקטום והיה צפוי למות ללא ניתוח מהיר. לאחר שנולד, הרופאים העדיפו לחתוך את בטנו ולהחדיר צינור, ממנו הגוף יכל להפטר מהצואה. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בגיל שנתיים הוא נלקח לבית חולים במומביי שהסכים להתמודד עם האתגר. הוא "נאלץ" להיפרד מאיבר המין הלא מפותח ומאחד מאברי המין המפותחים, שכן רק אחד האברים יהיה מסוגל להתפתח לאיבר פורה בעתיד. בבית החולים הוא נותח ניתוח מורכב וארוך שנמשך שש שעות, שם הרופאים עמלו על הסרת אברי המין העודפים ויצירת רקטום מלאכותי. הרופאים טוענים כי כשיגדל הפעוט יהיה מסוגל לקיים יחסי מין מלאים ופוריותו לא תיפגם. 

"זה היה בלאגן של אברים גרמיים ורכים שנחתכו" סיפר המנתח וישס דוקסיט על חוויותיו. "חתכנו את האיבר הלא מפותח וחיברנו בין שני האברים המפותחים כך שיתאחדו לאיבר בריא שלם. בהמשך, ניקבנו את הרקטום בכדי שיוכל לעשות את צרכיו באופן נורמאלי". בסוף אוגוסט, לאחר שפי הטבעת המלאכותי יוכיח את עצמו, ישלח הפעוט לניתוח נוסף שיסגור את החור בבטנו. 

"אנו רוצים שהילד שלנו יחיה חיים נורמאליים לכן אנו אסירי תודה לרופאים שביצעו ניתוח מורכב כל כך בהצלחה" סיפר דודו של הילד לעיתונות המקומית. 

מדובר בתופעה נדירה הידועה בשם "דיפאליה" המתרחשת אחד לכל 5 עד 6 מיליון לידות. רק כמאה מקרי דיפאליה תועדו בספרות הרפואית מאז 1609.  

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר