הפגנה מול חוות מזור // צילום ארכיון: קוקו // הפגנה מול חוות מזור

יוזמה: הצעת חוק יסוד להגנה על זכויות בע"ח

המטרה: הכרה בבע"ח כזכאים למימוש כל צורכיהם

יוזמה בכנסת: הצעת חוק מהפכנית המציעה לעגן את ההתחשבות בזכויות בעלי החיים בחוק יסוד, הונחה על שולחן הכנסת. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

הצעת החוק החדשה, שיזם ח"כ איל בן ראובן (המחנה הציוני), מבקשת לשנות מהיסוד את ההגנה על בע"ח בישראל.

כיום אין הכרה חוקתית בזכויות בע"ח. אמנם חוק צער בע"ח אוסר התעללות, אבל אין בו הכרה בבע"ח כיצורים חשים שזכאים לממש את כל צורכיהם. 

לפיכך, מטרות ההצעה, שצפויה לעלות לדיון בכנסת בתחילת המושב הקרוב, הן בין השאר, לעגן בחוק את ההכרה בבע"ח כיצורים אינדיבידואליים ולא כרכוש ולספק לכל בעל חיים תנאים המאפשרים את מימוש כל צורכיו. בן ראובן אמר כי הוא רואה בחוק זה "ערך מוסרי, ערכי וחינוכי מהמעלה העליונה". בראייה רחבה, ההצעה מאפשרת פגיעה בזכויות בע"ח לתכליות שביהמ"ש יקבע כי הן ראויות, ובמידה שאינה עולה על הנדרש. לאור זאת, אישורה אינו צפוי להביא לביטול מיידי של מוסדות העושים שימוש בבע"ח. עם זאת, היא תעלה  את ההגנה על בע"ח למדרגה חוקתית ותחייב בדיקה קפדנית של כל פגיעה בהם. 

ח"כ בן ראובן  //  צילום: דודו ועקנין

על ההצעה חתמו 21 ח"כים מימין ומשמאל, והיא שואבת השראה מהמעמד החוקתי של הגנת בע"ח המעוגן באמנה המכוננת של האיחוד האירופי ובחוקות של שווייץ, הודו, ברזיל, סרביה וגרמניה. 

בעמותות "תנו לחיות לחיות" ואנונימוס למען זכויות בע"ח, המקדמות את החוק, אמרו, בין השאר, כי "אפשר להשתית את החברה על חמלה וצדק, ועל זכותו של כל אחד לחיים מלאים ומאושרים ככל הניתן". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו