בקשה מהיועמ"ש: דרוש את הקלטות הרפז־אשכנזי

התנועה לאיכות השלטון פנתה גם למבקר המדינה בבקשה "לפתוח בהליך ביקורת על התנהלות רשויות אכיפת החוק בפרשה זו"

וינשטיין \ צילום: יהושע יוסף // וינשטיין

התנועה לאיכות השלטון פנתה אתמול ליועמ"ש ולפרקליט המדינה בבקשה שיורו למשטרה לדרוש לקבל לידיה הקלטות, שבועז הרפז מחזיק לכאורה ברשותו, של שיחות שנערכו בינו לבין הרמטכ"ל לשעבר גבי אשכנזי, זאת בטרם תתקבל כל החלטה בפרשה. התנועה מציינת בפנייתה כי למיטב ידיעתה, המשטרה והפרקליטות מעולם לא דרשו את ההקלטות מהרפז, על אף הפוטנציאל הטמון למיצוי הדין עד תום עם המעורבים.

התנועה מדגישה כי "ככל שאכן נתקבלו החלטות לקראת סיום החקירה הפלילית בפרשה, דומה כי הן מתבססות ועתידות עוד להתבסס על תשתית ראייתית חסרה ולקויה ביותר. לציבור הזכות לדעת את האמת". 

בד בבד, התנועה פנתה גם למבקר המדינה, השופט בדימוס יוסף שפירא, בבקשה "לפתוח בהליך ביקורת על התנהלות רשויות אכיפת החוק בפרשה זו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר