בת 11 שנאנסה על ידי בן הזוג של אמה - ילדה

פאראגוואי: בעקבות כאבי בטן, גילו הרופאים שהנאנסת בהיריון • אתמול היא ילדה בת במשקל 3.5 ק"ג

"נבדוק איך תתפקד כאמא" // צילום: אילוסטרציה // "נבדוק איך תתפקד כאמא"

בת 11 שנאנסה על ידי בן הזוג של אמה, ילדה אתמול (חמישי) תינוקת במשקל 3.5 ק"ג – זאת לאחר שרשויות המדינה פראגוואי לא אישרו לה לעבור הפלה. 

הילדה, שהייתה רק בת 10 כשנאנסה, ילדה בניתוח קיסרי, כך מסרה ד"ר דולואוס קסטיאנוס, הרופאה שהשגיחה עליה בתקופת ההיריון. לבתה הקטנה בחרה הילדה את השם מילגרוס, שמשמעו בספרדית "ניסים".

ההיריון נגלה בחודש אפריל האחרון כשפנתה הילדה לרופא בטענה על כאבי בטן. אז גילה הרופא כי היא נמצאת בחודש החמישי להיריון. רשויות הרווחה נאבקו בכל הכוח על מנת להפסיק את ההיריון שנוצר בנסיבות טרגיות, אך במדינה הקתולית אין זה חוקי להפסיק היריון אלא אם הוא מהווה סיכון לחיי האם, ולכן נפסק כי ההיריון ימשיך. 

בחודש מאי מלאו 11 שנים לאם הצעירה מדי, שגובהה 1.39 מטר ומשקלה טרם ההיריון – 34 ק"ג. אתמול – בשבוע ה-37 להיריון – היא ילדה. כעת היא תישאר להשגחה למשך 72 שעות, הסבירה ד"ר קסטיאנוס, מנהלת המחלקה לילדים ונוער בביה"ח "הצלב האדום" באסונסיון, בו נולדה התינוקת. 

ביה"ח "הצלב האדום" באסונסיון, בו אושפזה הילדה // צילום: אי.אף.פי

מריו ויאלבה, מנהל ביה"ח, אמר כי הלידה התנהלה "כמו כל ניתוח קיסרי, ללא סיבוכים", כאשר ההבדל היחיד היה גיל האם. כשנשאל אם הילדה תוכל לטפל בבתה התינוקת אמר: "נצטרך לראות איך היא מתפקדת כאמא".

אביה של הרכה הנולדת, גילברטו מרטינז זרטה בן ה-42, נעצר בחודש מאי וממתין למשפט באשמת אונס. אם יורשע, גזר דינו הצפוי הינו 12-15 שנות מאסר

גם אמה של הילדה שנאנסה נעצרה, זאת לאחר שנחשדה בהזנחתה, אולם היא הורשתה לבקרה במהלך ההיריון. התובעת המרכזית בתיק אמרה בבית המשפט כי הילדה סבלה מהתעללות שיטתית מצד בן הזוג של אמה. "היא הייתה תחת חסותו כל הזמן כיוון שאמה עבדה, הוא אפילו הלך לאספות הורים בבית ספרה של הילדה", אמרה התובעת לסוכנות הידיעות אי.אף.פי. 

פאראגוואי: בכל יום יולדות שתי בנות 10-14 

המקרה הקיצוני קיבל הדים רבים גם מחוץ לגבולות פאראגוואי, כשמומחים מהאו"ם ביקרו את החלטת הממשלה שלא לאפשר את ביצוע ההפלה. ארגון אמנסטי הבינלאומי קרא לממשל הפאראגוואי לסגת מחוק ההפלות הנוקשה, תוך טענה כי הילדה בת מזל על ששרדה את ההיריון ונשארה בחיים. 

ראש ארגון זכויות האמריקות אמרה כי העובדה שהילדה שרדה "אינה מהווה תירוץ להפרת זכויות האדם שהיא סבלה מהן, תחת ידיהן של הרשויות במדינה". "גורמים רשמיים בפאראגוואי החליטו להמר על בריאותה, חייה וכבודה, למרות ראיות מוצקות לכך שההיריון היווה עבורה סיכון קיצוני ולמרות העובדה שהיא הייתה קרבן לאונס", אמרה. כתגובה אמרה ד"ר קסטיאנוס שטיפלה בה לאורך ההיריון, כי הילדה מעולם לא הייתה בסכנה. 

ארגון יוניסף האשים את פאראגוואי בכישלון להגן על ילדות מעברייני מין. בכל יום, שתי ילדות בטווח הגילים 10-14 יולדות במדינה, כך דיווח הארגון. בביה"ח בה ילדה בת ה-11 השבוע, מאושפזות שלוש ילדות בנות 12 הצפויות ללדת השבועות הקרובים.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר