בג"ץ בהרכב מורחב של חמישה שופטים, בראשות הנשיאה מרים נאור, דן אתמול בעתירה המתוקנת של מפלגת יש עתיד, למניעת כהונת רה"מ במקביל גם כשר הממונה על משרד נוסף.
בעתירה המתוקנת טוענת יש עתיד באמצעות באי כוחה, עוה"ד רונן אביאני וגיא בוסי, כי על פי הוראות חוק יסוד: הממשלה, רה"מ אינו יכול לכהן במקביל כשר, נוסף על תפקידו כראש הממשלה. במקרה המונח להכרעתו של בג"ץ, בד בבד עם כהונתו כרה"מ לא יכול בנימין נתניהו לכהן גם כשר החוץ, שר הבריאות, שר התקשורת וכשר לשיתוף פעולה אזורי. נוסף על כך, מבקשת יש עתיד לקבוע כי סגן השר יעקב ליצמן (יהדות התורה) חייב להתמנות כשר בריאות עם סמכויות ואחריות מלאה. פסק הדין יינתן במועד אחר.
נציגת המדינה, עו"ד שרון רוטשנקר, הבהירה בתחילת הדיון כי "אין סגן שר במעמד של שר במשרד הבריאות", וכי "הוראות היועמ"ש מפרטות את המגבלות שיש על שר ועל סגן שר". "מי בעל הבית האמיתי במשרד הבריאות?", תהה סגן הנשיאה השופט אליקים רובינשטיין, "למי הולך מנהל בית החולים כשהוא צריך משהו?" נציגת המדינה השיבה כי יש מתווה עבודה מפורט, שאושר על ידי היועמ"ש, ואשר לפיו "לפחות פעם עד פעמיים בשבוע נדונים דברים דחופים בין השר לבין סגנו".
הנשיאה נאור הקשתה ושאלה: "האם נכון שהכוונה המקורית היתה שליצמן יהיה סגן שר במעמד שר?" על כך הסבירה נציגת המדינה כי היועמ"ש קבע מתווה אחרי "שרה"מ הביע את החשש שלו ממי שיהיה בעל הבית בפועל, כדי שהפעילות הפעם תהלום את הוראות הדין, שלא יהיו דברים לא ברורים וגבולות מטושטשים". השופט סלים ג'ובראן הציע בתשובה: "אולי בכל זאת יש לפתור את הבעיה בצורה פשוטה ביותר - שיהיה שר וגמרנו?"
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו