משחקי אי הכנה

הלפרין ופניני פצועים • יוגב אוחיון עדיין לא החל באימונים • יניב גרין בשיקום, וכעת מתברר שליאור אליהו לא יטוס לשני מפגשי הידידות עם מקדוניה ואוקראינה מסיבות אישיות • כחודש לאליפות אירופה, תמונה המצב בנבחרת מדאיגה

אדלשטיין. יחסר מספר שחקני מפתח בטורניר ההכנה // אדלשטיין. יחסר מספר שחקני מפתח בטורניר ההכנה ,
אדלשטיין. יחסר מספר שחקני מפתח בטורניר ההכנה // אדלשטיין. יחסר מספר שחקני מפתח בטורניר ההכנה

1. לאחר הודעת איגוד הכדורסל על כך שליאור אליהו לא ימריא עם נבחרת ישראל למסע ההכנה הראשון לקראת אליפות אירופה, אפשר להכתיר את ההכנות של נבחרת ישראל לאליפות אירופה כלקויות. אליהו מצטרף למכת הפצועים ולחוסר הוודאות מבחינת הסגל של חניכיו של ארז אדלשטיין.

בהודעת האיגוד נאמר שאי היציאה של השחקן נובעת מ״סיבות אישיות״, ושהוא יחזור לאימונים עם שובה של הנבחרת בעוד שבוע ארצה. באיגוד ובנבחרת ידעו על הבעיה כמה ימים, ניסו לדחות את ההחלטה עד כמה שניתן כדי ליצור מצב שבו השחקן ייצא, אבל בסופו של דבר זה לא יצא לפועל.

2. חודש פחות יום למשחק הראשון מול רוסיה באליפות אירופה ותמונת המצב לא מזהירה, כאשר יותם הלפרין וגיא פניני בחוץ. יוגב אוחיון לא התחיל את האימונים ומצפים בכל יום להחלטה אם יצטרף. אם ישוב לאימונים, זה יהיה רק שלושה שבועות לאליפות ואחרי שהחמיץ חצי הכנה. יניב גרין בשיקום מפציעה קשה בברך והוא בספק גדול לאימונים.למסע למקדוניה (שני משחקים מול מקדוניה ואחד נגד אוקראינה) הוא לא יצא. עכשו ליאור אליהו יחמיץ שבוע שלם עם הנבחרת ושלושה משחקי הכנה מתוך השמונה שיהיו לנבחרת. לנסיעה ייצאו רק 13 שחקנים אחרי שהמאמן ארז אדלשטיין בנה על 15. מאחר שמדובר בשחקנים מובילים בנבחרת, אין ספק שההכנות ייפגעו בצורה קשה, והדבר הבעייתי ביותר הוא חוסר הוודאות בנוגע לשחקנים שיכולים או לא יכולים לעמוד לרשות המאמן.

יוגב אוחיון (משמאל). עדיין לא החלים מהפציעה // צילום: איי.אף.פי

3. בנבחרת הישראלת ניתן להתנחם בינתיים בכך ששתיים מהיריבות שלה בבית סובלות מבעיות גדולות יותר של חיסורים. רוסיה תשחק ללא טימופיי מוזגוב, אלכסיי שבד, סדה קאון, ויקטור חריאפה, סרגיי קאראסב, וכמובן ללא אנדריי קירילנקו שפרש.

אצל בוסניה יחסר שחקנה של פניקס סאנס, מירזה טלטוביץ, שהוא ״חצי נבחרת״. בנוסף, יוסופ נורקיץ׳ מדנבר נאגטס וניהאד דג׳וביץ׳ לא ייקחו חלק באליפות. לרוסיה יש על הראש גם את ההשעיה מפיב״א, ונכון לעכשיו היא מחוץ למשחקים בגלל אי הסדרים באיגוד שלה. עם זאת, ההערכה היא שבכינוס פיב"א ב־8 באוגוסט בטוקיו יוסר עונש ההשעיה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר