שלושה שבועות לפני פתיחת אליפות העולם באתלטיקה בבייג'ין, ספגה האתלטיקה העולמית מכה קשה שעלולה להוביל למשבר גדול מימדים.
העיתון הבריטי "סאנדיי טיימס" ותחנת הטלוויזיה הגרמנית ARD/WRD קיבלו גישה לתוצאות של 12,359 בדיקות דם, שניתנו על ידי יותר מ־5,000 ספורטאים שונים בשנים 2012-2001. לאחר ניתוח התוצאות, שהתבצע על ידי המדענים רובין פאריסוטו ומייקל שאנדן, שנחשבים למומחים הגדולים בתחום, ואשר פורסם בסוף השבוע, התגלו נתונים מחשידים מאוד שעלולים להעמיד את האתלטיקה במצב שבו היה ענף האופניים בעידן לאנס ארמסטרונג. "בחיים שלי לא ראיתי כל כך הרבה נורות אזהרה בבדיקות דם, מדהים שנתנו לזה לעבור בשקט", אמר פאריסוטו.
תוצאות הבדיקה העלו את המסקנות הבאות: כשליש מהמדליות במקצועות הסבולת (146 במספר, 55 מזהב) במשחקים האולימפיים ובאליפויות העולם הושגו על ידי ספורטאים בעלי "תוצאות חשודות" בבדיקות הדם. למרות זאת, שום מדליה לא נשללה מאותם ספורטאים; יותר מ־800 אתלטים שעברו את בדיקות הדם סיפקו על פי המומחים תוצאות שמצביעות על שימוש בחומרים אסורים; עשר מדליות באולימפיאדת לונדון הגיעו לידיו של ספורטאי בעל בדיקות דם חשודות; 80 אחוזים מהספורטאים הרוסים שזכו במדליות בשנים הללו הם בעלי תוצאות חשודות בבדיקות הדם. כמו כן, ברשימות הללו אפשר למצוא 18 אתלטים קנייתים; ספורטאים רבים נוהגים להשתמש בעירוי דם על מנת להגדיל את ספירת כדוריות הדם האדומות; יוסיין בולט ומו פארה אינם נמצאים ברשימות של הספורטאים החשודים.

יוסיין בולט. אין חשדות נגדו // צילום: USA Today Sports
עדיין מוקדם לדעת ולנסות לקבוע מה תהיה המשמעות של החשיפה הזאת, אם בכלל. תוצאות חשודות בבדיקות דם לא מצביעות בהכרח על שימוש בחומרים אסורים, ונכון לרגע זה הפגיעה התדמיתית היא עיקר הבעיה, בייחוד כשאליפות העולם ממש מעבר לפינה. "נצטרך להמתין לתמליל המלא של התוצאות לפני שנוכל להגיב בעניין", אמר אסאר גבריאל, המזכיר הכללי של התאחדות האתלטיקה העולמית. "אלה האשמות פרועות מאוד", הגיבו בסוכנות העולמית נגד סמים בספורט, "אנחנו צריכים לבדוק את זה, ועדיף כמה שיותר מהר".
זו אינה הפעם הראשונה שפרשת סימום מתפוצצת בעולם האתלטיקה. פעם זו היתה מזרח גרמניה, אחר כך בן ג'ונסון שהושעה במשחקים האולימפיים של 1988 ובשנים האחרונות היו אלה מריון ג'ונס, טייסון גיי וג'סטין גאטלין.
בסוף החודש ייערכו בחירות לנשיאות התאחדות האתלטיקה העולמית, וסבסטיאן קו, שמתמודד מול סרגיי בובקה, צפוי להיבחר לתפקיד. קו כבר הודיע שהוא מתכנן להקים גוף חדש שיתמקד אך ורק במניעת סימום אצל אתלטים. "חייבים למצוא דרך לעצור את התופעה הזאת. זה יעלה הרבה כסף, אבל זה הכרחי", אמר בתחילת השנה.
נקודת ההתחלה של הנשיא הנבחר לא תהיה פשוטה. בינואר האחרון המרתוניסטית ריטה ג'פטו הפכה לקנייתית ה־45 במספר שנכשלת בבדיקת סמים, כשלאורך שש השנים האחרונות 25 הלכים רוסים הושעו בגלל שימוש בחומרים אסורים. התופעה רק הולכת ומתרחבת, והפרשה האחרונה מעמידה את עתיד הענף בסימן שאלה.