נמשך גל הביקורת בעקבות דברים שאמר מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי מול ועדת החוץ של בית הנבחרים בשבוע שעבר.
משנשאל מזכיר המדינה על קריאות האיראנים "מוות לאמריקה", השיב קרי כי "אני חושב שיש להם מדיניות של אופוזיציה לנו ושל איבה גדולה, אבל אין לי מידע ספציפי לגבי תוכנית מעשית של איראן להשמיד אותנו".
מכון ממר"י לחקר המזרח התיכון הסביר במאמר פרשנות בסוף השבוע כי ההסכם עם איראן לא מונע הלכה למעשה פיתוח נשק גרעיני, וזאת כל עוד הוועדה המאוחדת מגדירה שהיא נועדה "למטרות לא גרעיניות" וכל עוד היא תחת פיקוח.
איראן עלולה למנוע פיקוח של סבא"א על פעילות גרעינית אם היא "תפריע לפעילות צבאית או לפעילות אחרת בתחום הביטחון הלאומי". כמו כן, נטען כי איראן יכולה לעקוף את החזרת הסנקציות נגדה במקרה של הפרה.
גם בתקשורת האמריקנית נמשכת הביקורת. הפרשן הבכיר של ה"וול־סטריט ג'ורנל", ברט סטיבנס, קשר במאמר שכתב בשבוע שעבר בין תוכנית הגרעין האיראנית לנשק הכימי של סוריה. "שנה אחרי שהמערב חגג את סילוק ארסנל הנשק הכימי, סוכנויות מודיעין בארה"ב הגיעו למסקנה שהמשטר לא ויתר על כל הנשק", כתב סטיבנס.
לדבריו, אפשר לצפות לתבנית דומה עם איראן. "סוכנויות מודיעין מערביות יעניקו למחוקקים מגוון של הערכות, והמחוקקים יחליטו למי להאמין בהתאם להשתייכותם הפוליטית", חוזה סטיבנס. "טהרן תרמה באופן מעורפל, והממשל ימעיט בחשיבות ההפרות כדי לשמור על ההסכם הרחב".
הפרשן מסיים במתקפה חריפה נגד הנשיא; "כאשר אובאמה הכריז על העיסקה עם סוריה, הוא הזהיר שהוא ישתמש בכוח צבאי אם אסד לא יקיים את הבטחותיו. אסד לא קיים את הבטחותיו. האיום היה ריק אז, היום הוא מגוחך. מה שקושר את הרמאות הסורית לזו האיראנית הוא נשיא אמריקני שמתעקש לשמר אשליות פוליטיות בבית על חשבון עובדות אסטרטגיות בחו"ל, כאשר חולשתו ברורה לכל מלבד לעצמו", סיכם.
במקביל, נודע כי ראש סבא"א, יוקיה אמאנו, נענה להזמנת המחוקקים בארה"ב ויגיע ביום רביעי לתדרוך סגור בוועדת החוץ של הסנאט.
עדותו תתקיים על רקע ביקורת חריפה של מבקרי ההסכם שטוענים כי לא ייתכן שקיימים "הסכמי צד סודיים" בעיסקה עם איראן, שמפרטים, הלכה למעשה, כיצד באמת יתבצע הפיקוח על תוכנית הגרעין.
ובאיראן - תוקפים בסוף השבוע גם כן את ארה"ב. "ההצהרות האמריקניות על האופציה הצבאית מפירות את ההסכם", טענו גורמים רשמיים במדינה במכתב ששלחו לסבא"א.