יהיה חם, לא מגניב

הקיץ מכה במלוא עוצמתו • בימים הקרובים צפוי גל חום בכל רחבי הארץ • יגלוש גם לשבוע הבא • בחופי חיפה עדיין שוכנות מדוזות, אך דרומה משם אפשר לברוח אל המים

צילום:  יהושע יוסף // עליית מדרגה נוספת צפויה בימים ראשון ושני בשבוע הבא ,
צילום: יהושע יוסף // עליית מדרגה נוספת צפויה בימים ראשון ושני בשבוע הבא

אם חשבתם שלא יכול להיות לכם חם יותר, תחשבו שוב: החל מהיום תחול התחממות בטמפרטורות, עם גל חום שיישאר בימים הקרובים. אז הצטיידו בבקבוקי מים (ורצוי שתישארו בקרבת מזגנים), כי הקיץ בא לתת הופעה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

לאחר שהשבוע התחיל עם מעלות חום סבירות יחסית, במונחי הקיץ הישראלי, המגמה תשתנה מהיום. היום יהיה מעונן חלקית עד בהיר עם עלייה בטמפרטורות והכבדה בעומס החום. נחום מליק, חזאי מטאו טק, מסר כי מחר תחול עלייה נוספת בטמפרטורות ויהיה חם מהרגיל. עד לסוף השבוע כבר יהיה חם מהרגיל ויבש באזורי ההרים ובפנים הארץ. נוסף על כך, יהיה הביל, חם ולח במישור החוף. 

וזה לא הכל: עליית מדרגה נוספת צפויה בימים ראשון ושני בשבוע הבא, אז נחוש בעלייה נוספת בטמפרטורות בהרים ובפנים הארץ. 

ומה לגבי המדוזות? ד"ר בלה גליל מהמכון לחקר ימים ואגמים מסרה כי מדוזות בנות המין חוטית נודדת נעלמו מחופי ישראל ממפרץ חיפה ודרומה. בחוף דדו בחיפה שוכנים צברי מדוזות בחוף ויש כמויות ניכרות במרחק של 200 מטרים. בקריות יש צברי מדוזות מתות בקרבת החוף. בחוף אכזיב יש פרטים בודדים בקרבת החוף ובמרחק 150 מטרים יש ריכוזים דלילים ונרשמו מעט צריבות. 

ובינתיים 3,000 בני נוער תלמידי כיתות ט' עד י"ב, שלא חששו מהחום, לקחו חלק ברפסודיה של התנועה הקיבוצית שהתקיימה כמדי שנה לחופי הכנרת והסתיימה אתמול במשט מרהיב של עשרות רפסודות מחוף חוקוק שבצפון מערב הכנרת ועד לחוף דוגית שבמזרחה. ניר מאיר (60), מזכיר התנועה הקיבוצית, אמר: "אני שמח לראות אתכם בעיצומו של אירוע שנמצא בלב העשייה הקיבוצית".

 

בהכנת הידיעה השתתף דני ברנר

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר