פניני. "בטוח שבמכבי למדו מה שצריך ושעונה גדולה לפנינו" // עודד קרני // פניני. "בטוח שבמכבי למדו מה שצריך ושעונה גדולה לפנינו"

"למדתי הרבה העונה, התבגרתי"

גיא פניני נפצע וצפה במכבי ת"א מאבדת את האליפות: "רציתי לעזור, הגוף לא נתן" • השבוע התברר כי הוא לא ייקח חלק באליפות אירופה: "10 שנים לא החמצתי אימון נבחרת" • כעת הוא מדבר על העונה הקשה, ההחלמה המסובכת וגם על האופטימיות לגבי העתיד

למרות שגיא פניני רצה מאוד לקחת חלק באליפות אירופה עם נבחרת ישראל, פציעתו בחודש נובמבר (קרע בגיד אכילס), שגרמה לו להחמיץ כמעט את כל העונה עם מכבי ת"א, משפיעה גם על האליפות בצרפת. שלשום התברר שהוא לא לבד, כאשר הנבחרת של ארז אדלשטיין ספגה מכה רצינית כשגם יותם הלפרין לא נמצא כשיר לקמפיין.

"קיץ בלי נבחרת בשבילי זו מכה לא פשוטה". פותח פניני את דבריו ומוסיף "בטח קיץ של אליפות אירופה. שני האירועים הכי גדולים שהשתתפתי בהם זה פיינל פור היורוליג ואליפות אירופה לנבחרות, ולהחמיץ כזה אירוע זה משהו שקשה מאוד לוותר עליו, אבל אין ברירה. לקחתי את זה קשה. נבחרת זה מעל הכל מבחינתי. 10 שנים אני בנבחרת ולא החמצתי אימון, אני תמיד מגיע ראשון".

בנית על הנבחרת שתחזיר אותך לעניינים?

"ברגע שנפצעתי ידעתי שאת העונה עם מכבי סיימתי. המטרה ששמתי לעצמי היתה להגיע מוכן לנבחרת גם כדי לתרום לנבחרת, גם בגלל הגעגועים הגדולים לכדורסל וגם חשבתי שזה זו תהיה הכנה טובה לעונה. לצערי היו סיבוכים בדרך שדחו את השיקום בשלושה חודשים. אם זה לא היה קורה אולי אפילו הייתי חוזר בסוף העונה לשחק במכבי".

מה מצבך היום?

"אני מרגיש טוב, אני משתפר, אני עושה כמעט הכל".

אז למה לא תוכל להיות בנבחרת?

"אני עוד לא מוכן לאינטנסיביות של הנבחרת, זה היה סיכון עבורי. הבריאות יותר חשובה מהכל. למעשה מאז שהיה לי את הסיבוך בזמן ההחלמה ידעתי שהנבחרת בסכנה, אבל מאוד התאכזבתי כשהוחלט סופית שלא אהיה. עד הסוף קיוויתי שבכל זאת אוכל לשחק בסוף".  

פניני מנסה כל הזמן לראות את הצד החיובי במה שקרה לו העונה: "הסיפור של הנבחרת זה עוד רגע קשה ברגעים שעברתי העונה. זה היה לא פשוט לעבור את התקופה הזו. במצבים האלה נמדד חוזק מנטלי של שחקן ואני מאמין שיש לי את החוזק הזה. אני יודע שאחזור להיות אותו שחקן כמו לפני הפציעה. הציפייה שלי שעד משחק היורוליג הראשון אהיה בכושר וביכולת מלאה.

הנבחרת ספגה מכה כפולה גם יותם הלפרין לא יהיה

"זו אבדה מקצועית וחברתית. אנחנו חבר'ה שרצים ביחד כבר הרבה שנים. מצד שני אפשר להסתכל על חצי הכוס המלאה, שחקנים צעירים יקבלו את הבמה כדי לעזור לוותיקים. יש לנו כמה צעירים שהוכיחו העונה שמגיעה להם ההזדמנות. אני מאמין שלמרות החיסרון שלנו הנבחרת עדיין מספיק טובה, יוגב חוזר לנבחרת אחרי קיץ שלא היה בה ואני חושב שהמטרות לא ישתנו והן לעבור שלב".

הלפרין לא ייצטרף למאמן ארז אדלשטין ולמקל וכספי בצרפת הקיץ // עודד קרני

איך עברה עליך העונה האחרונה?

"היה לי קשה מאוד להיות בחוץ ולהסתכל על החברים ולדעת שאני רוצה לעזור אבל הגוף לא נותן. הצד הטוב הוא שלמדתי הרבה העונה והתבגרתי מאוד".

ראית מבחוץ את אובדן האליפות

"זה היה אפילו עוד יותר קשה, כי היינו עם חצי סגל. זה היה הפסד מאוד לא נעים, אבל זו היסטוריה. אני בטוח שבמכבי למדו מה שצריך ושעונה גדולה לפנינו".

איך אתה מסביר את מה שקרה לכם בסיום העונה?

"זה היה צירוף של פציעות בטיימינג הכי רע. קשה להסביר איך זה קרה, אם זה מזל או ששחקנים פשוט נפלו מהרגליים. 

"החוכמה במצבים כאלה היא לחפות על מי שאיננו, הפעם לא עשינו את זה. המטרה הראשונה שלנו לקראת העונה הבאה היא להחזיר את האליפות".

מילת פרגון לאלופה מירושלים?

"מגיע להם כל הכבוד. הם עשו סוף עונה מדהימה. זה טוב לכדורסל שיש יריבות ותחרות ואני מקווה שעוד קבוצות למדו מזה".

 

 

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו