ניצולת שואה נפטרה יום לאחר אישור הגדלת הקיצבה; הבעל יקבל אותה

ניצולת השואה פנינה וינר קיבלה את האישור על ההכרה בהחמרת מצבה הבריאותי ויום לאחר קבלתו נפטרה

פנינה ז"ל ויוחנן וינר  //  צילום רפרודוקציה: גיל אליהו/ג'יני // פנינה ז"ל ויוחנן וינר ,
פנינה ז"ל ויוחנן וינר // צילום רפרודוקציה: גיל אליהו/ג'יני // פנינה ז"ל ויוחנן וינר

ברגע האחרון: ניצולת השואה פנינה וינר קיבלה את האישור על ההכרה בהחמרת מצבה הבריאותי ויום לאחר קבלתו נפטרה. האלמן, יוחנן וינר - ניצול שואה בעצמו - יקבל את הקיצבה המוגדלת.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

השניים הוכרו כמי שסובלים מ־25% נכות ולא ידעו כי הם רשאים לדרוש הכרה בהחמרת מצבם. עמותת "אביב לניצולי השואה" נחלצה לעזרתם, וכן רינה שטאדלר, מתנדבת של העמותה ומחלקת הרווחה של מ. א. גליל תחתון וביטוח לאומי. לבסוף נקבעו לה 55% נכות ולבעלה (87) 51% נכות.

משמעות ההחלטה לא פחות מדרמטית: יוחנן שנותר אלמן זכאי על פי חוק להמשיך ולקבל את קצבתה המוגדלת של אשתו במשך שלוש שנים לאחר פטירתה (שהיא לא זכתה לממש) ולאחר מכן קיצבה של 2,000 שקלים עד לסוף חייו. זאת לצד הקצבאות שלהן הוא זכאי כניצול שואה בעצמו.

לדברי הבת, גפן דולב בלהה, "כעת אבי לא צריך לעשות חשבון כפי שעשה בעבר, למשל לקניית פירות. בעבר, הכל היה מחושב 'בדיוק'. מרגע שהוא הבין שאמא ז"ל לא תחזור, הוא יכול להרשות לעצמו קצת יותר".

עו"ד אביבה סילברמן, מייסדת ומנכ"לית "אביב לניצולי השואה", ציינה כי "זו החובה המוסרית שלנו לתת לניצולי השואה יד, לעדכן, לסייע וללוות אותם בתהליך מיצוי הזכויות - אלו זכויות שמגיעות לניצולי השואה על פי חוק, ושמיצוין יכול לעשות את ההבדל בין עוני לחיים בכבוד וברווחה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר