קריאת השכמה: WiFi מסוכן לילדיכם

האם אנחנו מסכנים את ילדינו? מחקר חדש טוען כי ילדים ועוברים שנחשפים לרשת אלחוטית עלולים לחלות בסרטן

יש סכנות במכשירים שנמצאים היום בכל מקום (אילוסטרציה) // צילום: GettyImages // יש סכנות במכשירים שנמצאים היום בכל מקום (אילוסטרציה)

הסכנות של חשיפת ילדים למכשירי חשמל ומכשירים אלקטרוניים חדישים ידועה, אך כעת קובעים חוקרים כי ישנן טכנולוגיות המסכנות ילדים וחושפות אותם לסרטן. סוכנות חקר מחלת הסרטן הבינלאומית סיווגה מספר חומרים כמסרטנים. חומרים חדשים שנכנסו לרשימה של הסוכנות הם תדרי רדיו אלקטרו-מגנטים. המקורות העיקריים שמביאים לחשיפה לשדות הרדיו האלקטרו-מגנטים הם מקלטי רדיו, טלוויזיות, טלפונים ניידים ומכשירים המשדרים WiFi. 

הכתבה הכי נקראת באתר: התלוננה על כאבים ביד - ומתה בבית החולים

מדובר על מכשירים שנמצאים בכל מקום, בשימוש נרחב, וגם אם אנחנו רוצים להימנע מחשיפה להם -  זה לא באמת אפשרי. אבל, אנחנו חייבים להגביל את החשיפה למכשירים הללו במידה וזה מתאפשר.  זו הייתה אחת המסקנות במאמר שנוי במחלוקת במגזין רפואי תחת השם: "למה ילדים סופגים יותר קרינה רדיואקטיבית מאשר בוגרים: המסקנות". 

מחבר המאמר טוען, על סמך מחקרי עבר, כי ילדים ובני נוער נמצאים בסיכון גבוהה יותר לספוג קרינה. המחבר הציע מספר נקודות שיש לקחת בחשבון: ילדים סופגים יותר קרינה מאשר בוגרים, לעובר יש סכנה אפילו גדולה יותר, לנערות אסור להניח מכשירים ניידים בחזיות, רוב הציבור לא מודע להשלכות ולסכנות והכי חשוב – יש להרחיק מכשירי  WiFi מתינוקות וילדים. 

לקחת את הדברים בפרופורציה

לטענת מחבר המאמר, עוברים וילדים קטנים סופגים קרינה גדולה יותר מכיוון שנפח הגוף שלהם קטן יותר, הגולגולת שלהם דקה יותר ורקמות המוח שלהם ספיגים יותר. המאמר מנסה גם למצוא קשר בין החשיפה לגלי רדיו-אקטיביים לסוג הסרטן, לספירה נמוכה של זרע ובעיות רפואיות נוספות. 

למרות המסקנות והטענות הקשות של המאמר, יש לקחת את תוכנו בפרופורציה הנכונה. המאמר הספציפי הזה הוא גישה אחת בתחום. החוקר גם מציין שהזמן הממוצע מהחשיפה עד להיווצרות תאים סרטניים הוא כשלושה עשורים – דבר שמקשה על הגעה למסקנות מובהקות. 

 לא מדובר כאן על מאמר שקורא לזרוק את כל המכשירים האלקטרוניים שלנו, אבל לפחות הוא עשוי לפתח שיח פורה על הסכנות ועל השוני שבין החשיפה לחומרים רדיו-אקטיביים בין ילדים למבוגרים. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר